Encubate, aplikace pro zvyšování kvalifikace a inkubace pro začínající podnikatele má nového vlastníka. Koupil ji americký Dailygreatness
Zakladatel Encubate Zdeněk Fred Fous (Foto: Encubate)

Encubate, aplikace pro zvyšování kvalifikace a inkubace pro začínající podnikatele má nového vlastníka. Koupil ji americký Dailygreatness

26. led 2023 Ondřej Černý 1 min

Podnikatel Zdeněk Fred Fous oznámil dokončení akvizice své firmy Encubate. Získal ji lídr v oblasti osobního rozvoje a produktivity Dailygreatness sídlící v New Yorku. Cílem je sloučit zavedené fyzické produkty Dailygreatness a digitální platformu Encubate do hybridního nástroje produktivity pro zákazníky obou společností.

K dokončení akvizice, která se připravovala několik měsíců, došlo ke konci roku 2022. Fous se nově připojil k poradnímu výboru Dailygreatness a bude nadále podporovat jeho generální ředitelku Wokie Nwabueze.

K rozhodnutí prodat Encubate došlo z důvodu, že povaha trhu, na němž se společnost pohybuje, je více kompatibilní s pomalejším organickým růstem namísto agresivního růstu. Ten by firma potřebovala k tomu, aby uspěla jako startup financovaný fondy rizikového kapitálu. Spojení se silnějším partnerem Encubate umožní větší rozšíření aplikace, kterou startup vyvinul.

Encubate je aplikace pro zvyšování kvalifikace a inkubace pro začínající podnikatele. Fous se svým týmem ji spustil s ambicí poskytovat škálovatelnou a kvalitní podporu více než 300 milionům lidí po celém světě, kteří se každý rok pouští do podnikání. Aplikace vede své uživatele krok za krokem. Nabízí vybraný obsah pro mikroučení a mentoring, který má začínajícím podnikatelům pomoci rozvíjet jejich dovednosti a budovat základy jejich podnikání.

Dailygreatness spojuje pozitivní psychologii, kognitivně behaviorální terapii a koncepty špičkového výkonu, aby lidem pomohla vytvořit si nové návyky, vybudovat odolnost a dosáhnout svého potenciálu. Jejich stěžejními produkty jsou unikátní fyzické plánovače zaměřené na několik kategorií, kterými jsou například podnikání, kariéra nebo wellness. Za posledních deset let společnost získala zákazníky ve více než 130 zemích.

PŘEČTĚTE SI: „Nevybroušené diamanty leží v písku.” Encubate spouští digitální inkubátor pro „netypické” startupisty

PŘEČTĚTE SI: ČASOSBĚR: Encubate bojuje s „drahými“ vývojáři, ale tým i počet zákazníků se rozrůstá

Ondřej Černý

Další články autora →

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články