Driveto rostlo o více jak 50 procent, překročilo obrat 300 milionů
Driveto je v roce 2022 v provozním zisku a roste přes padesát procent. Na snímku je Adam Szabó, CEO Driveto. Foto: Driveto

Driveto rostlo o více jak 50 procent, překročilo obrat 300 milionů

13. úno 2023 Pavla Skřivánková 1 min

Driveto nabízí flexibilní operativní leasing, díky kterému se zákazníci nemusí zadlužovat a jezdí do několika dnů a bez starostí. Startup je v roce 2022 v provozním zisku a roste přes padesát procent, radost si tým udělal i překročením obratu 300 milionů. Hrubý provozní zisk je na hodnotě 25 milionů korun.

Minulý rok byl pro automobilový průmysl jedním z nejtěžších vůbec. I přes komplikace v podobě války na Ukrajině, která měla dopad na dodavatelský řetězec automobilek, a navyšování cen za nová i ojetá auta, se startupu dařilo.

„Rok 2022 vnímám jako rok těžký, ale přesto velmi úspěšný. Podařilo se nám naplnit i přes všechny okolnosti plán na růst, kde jsme překročili 50 procent a obrat překročil 300 milionů korun. Jsme v provozním zisku. Náš úspěch vnímám i perspektivou skvělého týmu Driveta,“ komentuje výsledky Adam Szabó, CEO Driveto.

Z tržních dat vyplývá, jak výrazné ochlazení v oblasti nákupu nových a ojetých vozidel nastalo. Ojetin se v roce 2022 registrovalo lehce přes 160 tisíc, což je o 24 tisíc méně než v roce 2021. Nových vozů se registrovalo 192 tisíc, což je dokonce o deset tisíc registrací méně, než v prvním covidovém roce 2020.

Mobilita lidí s tím ale neustane, a tak je řešení flexibilního operativního leasingu odpovědí na spoustu otazníků, například o flexibilitě v možnosti vrátit vůz v době, kdy ho už zákazník nepotřebuje a snížení ekonomické zátěže z dlouhodobého závazku.

S ohledem na aktuální ekonomickou situaci Driveto počítá s dalším náročným rokem a chce se soustředit na výrazné posuny v oblasti digitalizace a automatizace interních procesů.

Pavla Skřivánková

Další články autora →

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články