Další krok k lidské duši. Startup, který učí AI vyznat se v lidských emocích, dostal výraznou finanční injekci
Foto: Unsplash

Další krok k lidské duši. Startup, který učí AI vyznat se v lidských emocích, dostal výraznou finanční injekci

26. led 2023 Ondřej Černý 1 min

Startup Hume AI, který učí umělou inteligenci číst emoce, vybral na další vývoj 12,7 milionu dolarů (278 milionů korun). Cílem technologie je rozpoznat, kdy jsou lidé spokojeni nebo naopak frustrovaní.

Jak informoval zpravodajský web Axios, kombinace výkonné technologie umělé inteligence se schopností určovat lidské emoce by mohla pomoci systémům založeným na AI pracovat efektivněji. Zároveň to však vyvolává strach z toho, že by mohla být zneužita k umělému vyvolávání nejrůznějších emocí.

Výkonný ředitel newyorského startupu Alan Cowen uvedl, že aby podobným rizikům předešla, zavedla firma nezbytná opatření. Od svých zákazníků také vyžaduje souhlas s pravidly, jak bude technologie používána. Nesmí tak být využita pro sledování nebo manipulaci, kdy si člověk myslí, že mluví s nějakou jinou osobou.

Nově získané prostředky společnosti se třinácti zaměstnanci umožní rozšířit beta verzi své technologie. Aktuálně ji používá několik set firem v oblastech, jako jsou analytika call center, zdravotnické technologie a výzkum AI.

PŘEČTĚTE SI: AI jako dobrý pomocník. Její využití navyšuje úspěšnost lékařů, ukázal test Carebotu v Havířově

PŘEČTĚTE SI: Po investici další novinka. VOS.health přichází s AI trenérem

Ondřej Černý

Další články autora →

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články