Češi investují 12 milionů do slovenského startupu Stacktape
Zleva Martin Drdúl, Petr Ulvr a Roman Smola z Tensor Ventures. foto: Tensor Ventures

Češi investují 12 milionů do slovenského startupu Stacktape

22. úno 2023 Redakce 1 min

Deep tech fond Tensor Ventures investoval 12 milionů korun do slovenského startupu Stacktape, který slibuje úlevu všem firmám na světě, které nemohou najít specializované DevOps inženýry.

Slovenský startup vyvinul řešení pro firmy, které používají nejrozšířenější cloudové služby od největšího světového poskytovatele, firmy Amazon, ale chybí jim lidé, kteří by celou infrastrukturu spravovali (tzv. DevOps inženýři). Dnes má firma hotový software, který dokáže zautomatizovat 95 procent činností, které by jinak dělal tzv. DevOps.

„S Šimonem a Milanem jsme prošli technologickými firmami, takže z první ruky víme, jak se IT infrastruktura v technologických firmách dělá na koleně, což s sebou samozřejmě nese obrovskou nestabilitu takových řešení,” říká jeden ze zakladatelů Matúš Čongrády.

Zleva Šimon Obetko, Matúš Čongrády, Milan Peschl, zakladatelé Stacktape. foto: Stacktape

Pro Stacktape, který před třemi lety založili Čongrády, Šimon Obetko a Milan Peschl, jde o první velkou investici, kterou použije především na to, aby tento software mohl představit malým a středním firmám v Evropě a USA.

Za českým fondem Tensor Ventures, který slovenskému startupu poslal 12 milionů korun, stojí Roman Smola, Martin Drdúl a Petr Ulvr. Fond podporuje revoluční nápady deep tech startupů v rané fázi vývoje. V současné době tvoří portfolio Tensor Ventures startupy z Evropy, Velké Británie, Izraele, USA a Česko-Slovenska.

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články