Bene Meat se zaměří na kultivaci masa na krmivo pro domácí mazlíčky

11. led 2023 Redakce 1 min

Tuzemský inovativní startup Bene Meat, který se věnuje vývoji kultivovaného masa, se nově zaměřuje i na krmiva pro domácí mazlíčky.

Chutný, kvalitní a vizuálně atraktivní steak je svatým grálem ve vývoji kultivovaného masa. Na výzkumné cestě za tímto sofistikovaným finálním produktem však naše firma generuje velké množství poznatků a produktů s možností nového využití. Tyto produkty nebyly naším původním cílem, ale nyní se stávají rovnocennou prioritou. Intenzivně se proto věnujeme technologii výroby surovin pro krmivo určené domácím mazlíčkům,“ uvedl Roman Kříž, CEO českého výzkumného projektu Bene Meat Technologies.

Majitelé domácích zvířat prý projevují velký zájem o možnost krmit je eticky a environmentálně nezávadným krmivem na bázi kultivovaného masa.

Společnost nyní dokončuje vývoj technologie pro škálovatelnou výrobu hlavní složky krmiv na bázi živočišných buněčných linií. V této fázi by vědecký tým již rád zapojil relevantní výrobce tzv. pet food, aby byl výsledný produkt kompatibilní s jejich požadavky produktově i procesně.

PŘEČTĚTE SI: Maso ze zkumavky do dvou let, slibují čeští průkopníci Bene Meat Technologies

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články