Behind Inventions vstupuje do českého Flowboxu. Startupu pomůže s globální expanzí
Diana Rádl Rogerová z Behind Inventions a výkonný ředitel Flowbox Tomáš Rendla. Foto: Behind Inventions

Behind Inventions vstupuje do českého Flowboxu. Startupu pomůže s globální expanzí

25. dub 2023 Anna Jurečková 1 min

Investorská skupina Behind Inventions vstupuje do českého startupu Flowbox. Ten se tak zařadí do portfolia vedle firem, jako jsou Keboola, Semantic Visions nebo Ringil.

„S Flowboxem se soustředíme na téma strategického rozvoje obchodu, go-to-market strategie a škálovatelnost. Zároveň pomáháme v prodeji nabízeného řešení velkým zákazníkům v oblasti průmyslu, logistiky, kancelářských budov i nákupních center. Jak v Česku, tak v celé Evropě,“ uvádí k partnerství Diana Rádl Rogerová z Behind Inventions.

„Z našeho vstupu do společnosti Flowbox mám velkou radost, neboť je výborným příkladem realizace naší strategie, tedy spolupráce s lokálně úspěšnou firmou s vysoce moderním a pokročilým technologickým řešením, které pomůžeme s globálním růstem,“ uvádí zakládající partner Behind Inventions Stanislav Pavlín.

Technologický startup Flowbox vyvinul platformu pro energetické úspory při provozu budov. Uvádí, že jen monitoringem a sběrem dat lze ušetřit 10 až 15 procent energií, jejich řízením potom například v případě elektřiny až 37 procent.

Minulý rok se stal v rámci Disraptors Summitu evropským startupem roku. V roce 2022 firma zaznamenala čtyřnásobný nárůst tržeb a má za sebou více než 200 instalací v průmyslových, administrativních či obchodních budovách.

„Náš tým se rychle rozrůstá, posílili jsme o seniorní management a ve Flowboxu jsme přivítali Jana Denemarka, který bude mít na starost obchod a partnerskou síť a Michala Šefrhanse, který bude zajišťovat profesionální služby pro naše klienty - oba zkušení profesionálové v B2B byznysu,“ říká výkonný ředitel Flowbox Tomáš Rendla.

PŘEČTĚTE SI: Vítězové Disraptors Summitu nabízejí optimalizaci spotřeby energie v budovách, kybernetickou bezpečnost či měkkou láhev na pití s kovovou vrstvou

Anna Jurečková

Další články autora →

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články