Zubní protéza, domácí mazlíčci nebo erotické pomůcky. Uber  přináší seznam zapomenutých předmětů
Na zadním sedadle auta se dá zapomenout cokoliv. Foto: Uber

Zubní protéza, domácí mazlíčci nebo erotické pomůcky. Uber přináší seznam zapomenutých předmětů

12. kvě 2023 Pavla Skřivánková 2 min

Znáte ten okamžik stresu, kdy si uvědomíte, že jste někde zanechali mobil, klíče či kabelku a šance na to, že je znovu najdete, je mizivá? Nejste v tom sami. Stejnou situaci zažívají každý den tisíce zákazníků Uberu. Ti ale na rozdíl od uživatelů jiných dopravních prostředků mohou kontaktovat řidiče, který jim jejich zapomenuté předměty vrátí. Společnost již po sedmé zveřejnila seznam nejčastěji zapomínaných věcí.

V loňském roce bylo dle statistik Uberu nalezeno mobilních telefonů dvojnásobně více než peněženek, které se umístily na místě druhém. Třetí příčka patří batohům a v těsném závěsu jsou čtvrté klíče. První pětku uzavírají brýle. Zákazníci v autech běžně nechávají i hodnotnější předměty jako notebook nebo hodinky, ale ten pravý stres přichází při ztrátě dokladů. Ty se opět umístily v první desítce.

Mezi nejzajímavějšími nálezy se objevují domácí mazlíčci, různé druhy alkoholických nápojů, zdravotní a erotické pomůcky i sportovní náčiní. K nejpodivnějším zapomenutým věcem patří například vánoční ozdoba s hercem Dannym DeVitem, zlatý řetízek a přívěsek s kačerem Donaldem, krab, klobouk, co vypadá jako mýval, dva nehty, křečci, nevěstin závoj a vlečka nebo zubní protéza.

A stejně jako má každá země svoji kulturu, má své unikáty i ve ztrátách a nálezech. Cestující na Tchaj-wanu ve vozech vloni zapomněli například přístroj na měření krevního tlaku nebo psí žrádlo. V Brazílii našel řidič tři balení mražených kuřat, tenisky a počítačovou myš, zatímco v Mexiku to byly dva french pressy, dětská hračka a šampón na vlasy.

Dobrou zprávou je, že jako národ si z hlediska zapomnětlivosti v celosvětovém srovnání vůbec nevedeme špatně. Česko totiž s přehledem válcují zapomnětlivější země jako Španělsko, Portugalsko, Německo a Polsko, které se umístily v první desítce pomyslného žebříčku. Tomu pak vévodí Francie, kde je míra ztrát jednoznačně nejvyšší. Česko ve výsledku obsadilo 33. místo, což z nás činí jeden z nejzodpovědnějších národů vůbec.

Pavla Skřivánková

Další články autora →

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články