Více než polovina velkých průmyslových podniků v Česku využívá 3D tisk
Foto: Pexels

Více než polovina velkých průmyslových podniků v Česku využívá 3D tisk

22. bře 2023 Ondřej Černý 1 min

Moderní digitální technologie jako je 3D tisk nebo robotika u firem v Česku stále více bodují. V roce 2021 tisklo trojrozměrné předměty 52 procent velkých průmyslových podniků, loni využívaly průmyslové nebo servisní roboty ve zpracovatelském průmyslu téměř dvě třetiny velkých podniků s více než 250 zaměstnanci. Nejvíce ve výrobě motorových vozidel.

Z údajů zveřejněných Českým statistickým úřadem také vyplývá, že Česká republika patří v současnosti mezi evropskou špičku v online nakupování a internetovém bankovnictví. V obou těchto činnostech patří ČR do první desítky zemí v Evropské unii.

Počet uživatelů internetového bankovnictví se u nás mezi lety 2012 a 2022 zvýšil na dvojnásobek, když přesáhnul šest milionů. Bankovní identitu k přihlášení do služeb veřejné správy využilo v roce 2022 téměř 23 procent osob starších 16 let. Zvýšil se také počet těch, kteří přes internet komunikují s úřady. Online se k lékaři v roce 2022 objednalo 15 procent osob starších 16 let, žádost o recept zaslalo 19 procent osob a on-line konzultovalo se svým lékařem zhruba 8 procent osob.

Ondřej Černý

Další články autora →

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články