Je správný čas investovat do projektů z oblasti duševního zdraví, míní Štrupl z Mitonu
Václav Štrupl z Mitonu v rozhovoru promluvil o příznivém vlivu psychedelik na duševní zdraví i vlastních zkušenostech s nimi. (Foto: Miton)

Je správný čas investovat do projektů z oblasti duševního zdraví, míní Štrupl z Mitonu

26. bře 2023 Redakce 1 min

Válka s drogami s sebou spláchla i psychedelika, která přitom mohou být užitečná ve zdravotnictví, míní Václav Štrupl z Mitonu. Zakladatel H1 či Bonami má coby partner původem jablonecké investiční skupiny na starost nedávno vzniklý fond Psychonauts, který se zaměřuje na projekty z oblasti duševního zdraví. Právě do něj je podle Štrupla nyní ten správný čas investovat. V rozhovoru pro SJ.News promluvil i o vlastních zkušenostech s psychedeliky nebo investičních aktivitách Mitonu.

Psychedelika chápe jako technologii, která může pomoci při řešení přibývajících problémů v oblasti duševního zdraví. Globálně má v západní společnosti podle různých studií mezi 25 a 50 procenty lidí reálný problém z oblasti duševního zdraví a podle Václava Štrupla z investiční skupiny Miton je načase přemýšlet o dekriminalizaci některých látek, které podle klinických studií nejen že nejsou nebezpečné, ale mohou výrazně pomoci při léčebných účelech.

Celý článek si přečtěte ZDE.

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články