V portfoliu má šest jednorožců. Nově Speedinvest získal 500 miionů eur na investice v pre-seed fázi

6. led 2023 Ondřej Černý 1 min

Společnost rizikového kapitálu Speedinvest získala 500 milionů eur nového kapitálu na investice do začínajících technologických startupů v Evropě. Přibližně 300 milionů eur chce investovat do startupů v pre-seed a seed fázi prostřednictvím fondu Speedinvest 4. Zbývajících 200 milionů eur má být vyhrazeno pro následné společné investice do společností v rámci portfolia firmy.

Speedinvest, firma se sídlem ve Vídni a pobočkami v Berlíně, Mnichově, Paříži a Londýně, plánuje investovat do startupů v různých průmyslových odvětvích, včetně deep tech, fintech, zdravotnictví, průmyslových technologií, SaaS, tržišť a spotřebitelských sektorů.

Speedinvest byl v roce 2011 spuštěn jako mikrofond v hodnotě deseti milionů eur. V současnosti má pod správou aktiva v hodnotě přesahující jednu miliardu eur. Jeho portfolio obsahuje šest jednorožců (Bitpanda, GoStudent, Open, TIER Mobility, Wayflyer, wefox).

Firma se aktuálně rozrostla na více než 40 investorů. Nedávno také uzavřela svůj fond Climate & Industry Opportunity Fund ve výši 80 milionů eur. Investovat bude do začínajících technologických firem v oblasti klimatu, které se zabývají výzvami udržitelnosti v průmyslovém sektoru.

Ondřej Černý

Další články autora →

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články