V hlavní roli Gwyneth Paltrow. Pro svůj fond rizikového kapitálu získala 75 milionů dolarů
V roce 2008 Gwyneth Paltrow založila lifestylovou značku Goop, jejíž ohodnocení se aktuálně pohybuje na úrovni stovek milionů dolarů. foto: Shutterstock.com

V hlavní roli Gwyneth Paltrow. Pro svůj fond rizikového kapitálu získala 75 milionů dolarů

3. bře 2023 Ondřej Černý 1 min

Společnost Kinship Ventures získala pro svůj fond rizikového kapitálu 75 milionů dolarů. Společnost, která vznikla v roce 2021 v Los Angeles, vlastní herečka Gwyneth Paltrow a podnikatel v kosmetickém průmyslu a investor Moj Mahdara.

Web Axios zjistil, že fond plánuje investovat do technologických a retailových společností v raném stádiu existence. Investice se mají pohybovat mezi 500 tisíci až třemi miliony dolarů. Už loni se společnost podílela na investičním kole ve výši 87 milionů dolarů do platební platformy MoonPay. Ta umožňuje nakupovat nezaměnitelné tokeny (NFT) pomocí kreditní nebo debetní karty. K investici se připojily i další celebrity, například Ashton Kutcher, Bruce Willis, Eva Longoria, Justin Bieber, Jason Derulo, Paris Hilton, Matthew McConaughey nebo Snoop Dogg.

Držitelka Oscara za hlavní roli ve filmu Zamilovaný Shakespeare není v byznysu žádnou novickou. V roce 2008 založila lifestylovou značku Goop, jejíž ohodnocení se aktuálně pohybuje na úrovni stovek milionů dolarů.

Ondřej Černý

Další články autora →

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články