V Česku vzniklo Sdružení pro digitální účtenky
Sdružení chce přispět k nastavení procesních a technických standardů (Foto: Sdružení pro digitální účtenky)

V Česku vzniklo Sdružení pro digitální účtenky

27. dub 2023 Ondřej Černý 1 min

Prosadit digitální účtenky jako plnohodnotnou alternativu papírovým účtenkám. Takový je cíl nově založeného Sdružení pro digitální účtenky. Jeho vznik podpořila Hospodářská komora ČR a záštitu mu udělila ministerstva průmyslu a obchodu, vnitra a místního rozvoje.

Létáme na Mars, ale účtenky tiskneme na papír. Mobilní technologie jsou běžnou součástí života každého z nás, zároveň ale stále máme po kapsách blednoucí papírky, které nikdy nenajdeme, když je z různých důvodů potřebujeme. Proto vzniká naše sdružení," vysvětlil Jan Lamser, dlouholetý bankovní expert, který více než dvacet let působil ve vrcholných pozicích v rámci skupiny ČSOB, zároveň vášnivý propagátor technologií blockchainu a digitálních měn.

Záměrem sdružení je, aby zákazníkům byla vždy snadno dostupná bezpečná digitální podoba účetního dokladu. Takové řešení má být pro všechny zúčastněné strany výhodnější, levnější a snáze využitelné. K zakládajícím členům sdružení se připojily dvě profesní asociace, Česká fintech asociace a Česká parkovací asociace.

Ondřej Černý

Další články autora →

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články