Úroky z menších úvěrů v lednu rostly, u vyšších klesaly
Foto: Unsplash

Úroky z menších úvěrů v lednu rostly, u vyšších klesaly

28. úno 2023 Ondřej Černý 1 min

Bankovní půjčky v lednu 2023 podnikatele vyšly o něco levněji. Tedy pokud šlo o vyšší částky. Zatímco u půjček s objemem do 7,5 milionu korun se sazba zvýšila o 0,80 procentního bodu na 8,34 procenta, sazba u úvěrů s objemem 7,5-30 milionů korun poklesla na hodnotu 7,81 procenta. Úroková sazba u nových úvěrů s objemem nad 30 milionů korun se snížila na 8,59 procenta.

Úroková sazba u kontokorentů, revolvingových úvěrů a úvěrů z kreditních karet nepatrně vzrostla na 9,03 procenta. Z toho úroková sazba u kontokorentů se snížila na 9,32 procenta. U nových úvěrů nefinančním podnikům (bez kontokorentů, revolvingů a kreditních karet) došlo k poklesu úrokové sazby na 8,47 procenta. Vyplývá to z údajů zveřejněných Českou národní bankou.

Průměrná úroková sazba z úvěrů nefinančním podnikům nepatrně vzrostla na 7,35 procenta. U úvěrů se splatností do jednoho roku se sazba zvýšila na 9,17 procenta. Úroková sazba úvěrů se splatností od jednoho roku do pěti let poklesla na hodnotu 8,53 procenta. Úroková sazba u úvěrů se splatností nad pět let stagnovala na prosincových 6,25 procenta.

Ondřej Černý

Další články autora →

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články