Ujíždí vám vlak, vzkázal Dominik Gazdoš z Knihobotu Heurece
Dominik Gazdoš a David Gazdoš na udílení cen Heureky ShopRoku 2022 v tričku, které demonstruje přístup nákupního rádce ke knižnímu second handu. Foto: LinkedIn Dominika Gazdoše 

Ujíždí vám vlak, vzkázal Dominik Gazdoš z Knihobotu Heurece

14. dub 2023 Anna Jurečková 1 min

Nákupní rádce Heureka počtrnácté vyhlásil vítěze ocenění ShopRoku, tedy nejkvalitnější a nejpopulárnější internetové obchody. Absolutním vítězem v kategorii Cena kvality se už podruhé za sebou stal online antikvariát Knihobot. V kategorii Cena udržitelného e-shopu se na druhé příčce umístil startup Nilmore.

Jeden ze zakladatelů Knihobotu Dominik Gazdoš však stejně jako loni upozornil na jistý paradox ocenění Knihobotu. Přestože podle zákazníků platí za nejspolehlivější e-shop a podruhé v řadě, samotná Heureka online prodejci knih z druhé ruky neumožňuje, aby na její platformě inzeroval.

Na předávání cen Dominik a David Gazdošovi vyrazili na prostest v tričku s potiskem snímku obrazovky, který zachycuje zablokování účtu Knihobotu na Heurece administrátorem.

„Ujíždí vám vlak,“ vzkázal CEO Knihobotu na LinkedInu Tomáši Bravermanovi, CEO Heureka Group. „Chápeme, že optikou Heureky jsme pořád malí, ale reprezentujeme to, jak bude vypadat e-commerce v téhle dekádě. My jsme letos na dvojnásobku, kdo to může říct? Na počty prodaných knih už letos budeme největší online knihkupectví v Česku. V takové situaci už prostě nenabízíte čtenářům kompletního rádce.“

Kompletní výsledky soutěže ShopRoku 2022 najdete zde.

PŘEČTĚTE SI: Propouštění se nedá udělat dobře, ale musí proběhnout rychle a najednou, říká Gazdoš z Knihobotu

Anna Jurečková

Další články autora →

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články