Twitter zaznamenal masivní propad tržeb, viní z něj i Elona Muska	a zpackanou akvizici
Foto: Mohamed Hassan/Pixabay

Twitter zaznamenal masivní propad tržeb, viní z něj i Elona Muska a zpackanou akvizici

23. čvc 2022 Václav Lang 1 min

Společnost Twitter zveřejnila své výsledky za druhé čtvrtletí tohoto roku a příliš radostné nejsou. Tržby jsou nižší meziročně i oproti prvnímu letošnímu kvartálu. Společnost z propadu viní mimo jiné i nejistotu kolem Muskovy slíbené a následně neuskutečněné akvizice.

Twitter v pátek oznámil, že jeho tržby v období od začátku dubna do konce června dosáhly 1,18 miliardy dolarů, což je přibližně o pět procent méně než v předchozím kvartálu a o jedno procento méně než ve stejném období v loňském roce. Analytici přitom pro druhé čtvrtletí letošního roku předvídali tržby v hodnotě zhruba 1,32 miliardy dolarů.

Společnost z neblahého výsledku viní jednak turbulence v reklamním průmyslu, související se současným ekonomickým prostředím, ale zároveň poukazuje na nejistotu ohledně zvažovaného převzetí šéfem automobilky Tesla Elonem Muskem. Ten napřed v dubnu nabídl za Twitter 44 miliard dolarů, pak ale od koupě ustoupil, a celou věcí se tak bude zabývat soud.

Zpráva o kvartálních výsledcích Twitteru za druhé čtvrtletí roku 2022. (Zdroj: repro Twitter)

Twitter ve svých výsledcích za zmíněné období označil Muskovo vycouvání z obchodu za „neplatné a protiprávní”. Výdaje, které meziročně vzrostly o 31 procent na 1,52 miliardy dolarů, prý částečně zavinil on. Konkrétně měla společnost vynaložit na neuskutečněnou akvizici 33 milionů dolarů.

Firma také uvedla, že kvůli probíhající akvizici nebude pořádat pravidelný konferenční hovor s investory, nevydá dopis akcionářům a neposkytne výhledy do budoucna.

Soud před pár dny rozhodl, že řízení ve sporu o odstoupení Elona Muska z koupě společnosti Twitter začne v říjnu a mělo by trvat pět dnů.

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Související témata: Investice, Kauzy
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články