Tržby Foot Locker stagnovaly. Firma zavře stovky poboček, aby jiné otevřela
Foto: Unsplash

Tržby Foot Locker stagnovaly. Firma zavře stovky poboček, aby jiné otevřela

21. bře 2023 Ondřej Černý 1 min

Maloobchodní prodejce tenisek Foot Locker zeštíhlí, aby mohl posílit. Firma, ve které drží největší podíl Vesa Equity Investment (12,3 procenta) podnikatelů Daniela Křetínského a Patrika Tkáče, ohlásila uzavření 400 prodejen do roku 2026. Ještě letos firma plánuje zavřít také 125 poboček značky Champs Sports, která je dceřinou společností Foot Locker.

Důvodem tohoto kroku je nespokojenost s nízkou prodejní výkonností těchto poboček. Uzavřeny budou obchody v nákupních centrech, které představují téměř deset procent celkových tržeb Foot Locker. Zároveň firma dle COO a viceprezidenta pro rozvoj prodejen Tony Aversa plánuje otevřít stovky nových koncepčních prodejen a do roku 2026 počet poboček tohoto typu zvýšit z přibližně 120 na 400.

Firma také zveřejnila výsledky za čtvrté čtvrtletí a fiskální rok končící 28. ledna 2023. Celkové tržby se snížily o 0,3 procenta na 2,334 miliardy dolarů ve srovnání s tržbami ve výši 2,341 miliardy USD ve čtvrtém čtvrtletí roku 2021. Po očištění o kursové rozdíly se celkové tržby za čtvrté čtvrtletí zvýšily o 3,6 procenta.

Ondřej Černý

Další články autora →

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články