TikTok chce omezit čas, který s ním mladí tráví
Foto: TikTok

TikTok chce omezit čas, který s ním mladí tráví

2. bře 2023 Ondřej Černý 1 min

TikTok se pokusí omezit čas, který mladí lidé s platformou tráví. V příštích týdnech bude každý účet patřící uživateli mladšímu osmnácti let automaticky nastaven na 60minutový denní časový limit na obrazovce. Aby mohli dospívající starší třinácti let po hodině pokračovat ve sledování dalších třicet minut, bude muset buď rodič nebo zákonný zástupce nastavit nebo vložit přístupový kód.

Vedoucí oddělení důvěry a bezpečnosti TikToku Cormac Keenan také oznámil nové funkce mezi něž patří poskytnutí větší kontroly rodičům nad aktivitou na účtu jejich dětí a přístup k většímu množství údajů o čase, který jejich děti s aplikaci tráví. Rodiče budou moci pomocí funkce Family Pairing přizpůsobit denní limit času stráveného na zařízení pro své dospívající děti – včetně výběru různých časových limitů v závislosti na dni v týdnu.

TikTok také zavádí nové nastavení, které umožňuje rodičům nastavit plán pozastavení notifikací pro jejich dospívající dítě. Účty uživatelů ve věku 13–15 let už nedostávají oznámení od 21. hodiny a účty ve věku 16–17 je mají vypnutá od 22. hodiny.

Ondřej Černý

Další články autora →

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články