Stát zruší 77 územních pracovišť finančních úřadů. Chce tak ušetřit a zefektivnit státní správu

11. dub 2023 Anna Jurečková 1 min

Ministerstvo financí se k 1. červenci chystá zrušit 77 (z 201) územních pracovišť finančních úřadů. Informovalo o tom na svých stránkách. Podle ministra financí Zbyňka Stanjury stát tímto krokem ušetří v příštích třech letech až 150 milionů korun. Zároveň tak údajně plní jeden z bodů svého programového prohlášení – postupně zefektivnit státní správu. Konzultační služby budou probíhat v úředních dnech po telefonu.

„Vláda slíbila, že bude šetřit všude tam, kde je to možné, tedy především ve výdajích do nabobtnalé státní správy. Od mého příchodu na Ministerstvo financí jsme v celém resortu zrušili téměř 1000 míst, především z důvodu rušení agend primárně v rámci Finanční správy. Letos pokračujeme snížením územních pracovišť finančních úřadů,“ říká Stanjura.

„Finanční správa bude mít méně kamenných pracovišť, plánujeme však posílit možnosti osobní komunikace daňových subjektů s pracovníky finančních úřadů a zajistit jim efektivní pomoc a podporu při plnění jejich daňových povinností,“ dodává generální ředitelka Finanční správy Simona Hornochová.

Anna Jurečková

Další články autora →

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články