Startup IP Fabric, který sídlí v Praze, nabral od investorů 25 milionů dolarů
Pavel Bykov plánuje získané prostředky využít na zlepšení produktu i na posílení pozice firmy v USA. (Foto: IP Fabric)

Startup IP Fabric, který sídlí v Praze, nabral od investorů 25 milionů dolarů

4. čvc 2023 Ondřej Černý 3 min

IP Fabric, přední společnost na trhu v oblasti automatizovaného zabezpečení sítí, uzavřela kolo financování Series B ve výši 25 milionů dolarů. Získala je od One Peak, jako lídra investičního kola, za účasti společností Senovo a Presto Ventures. Finance mají pomoci k zajištění posílení a zlepšení zabezpečení sítě.

IP Fabric je v této oblasti průkopníkem. Svým klientům, mezi které patří například Airbus, RedHat nebo Seznam, pomáhá překonat složitost sítě, zajistit její automatizaci a zlepšit zabezpečení. Právě to se stává kritickým pro správu privátní síťové infrastruktury, která je globálně mnohem větší než internet a tvoří páteř moderní ekonomiky. Na této infrastruktuře stojí současný život a využívají ji všichni - od letišť, přes továrny až po finanční systémy.

IP Fabric vyvíjí prvotřídní aplikaci síťové inteligence. Díky ní mohou největší společnosti na celém světě zlepšit dostupnost svých sítí a zlepšit agilitu. Své řešení označuje za Náš nástroj je švýcarský nůž pro síťové inženýry. Vytváří digitální dvojče podnikové síťové infrastruktury a nechává síťové inženýry analyzovat ji a pracovat s ní.

Bezpečnější a levnější

IP Fabric je výkonná technologie umožňující moderní podnikové síťové operace. Ověřuje, vizualizuje a dokumentuje rozsáhlé sítě, snižuje náklady a zároveň zlepšuje zabezpečení a efektivitu.

Repro: IP Fabric

S rostoucí složitostí je totiž stále těžší sítě spravovat. Při automatizaci bez záruky zase hrozí nepředvídatelnost v případech, kdy organizace nemohou zjistit, zda právě automatizace měla zamýšlený účinek a zda negativně neovlivnila zbytek sítě. Rostoucí složitost také znemožňuje firmám a organizacím identifikovat a eliminovat zranitelnosti sítě, což vytváří četná slepá místa, která mohou útočníci potenciálně zneužít.

Bez zajištění sítě ponecháváme odolnost sítě náhodě,“ říká Pavel Bykov, CEO IP Fabric, startupu, který založil v roce 2015. „Viděli jsme, jak výpadky sítě mohou způsobit, že se podniky a kritická infrastruktura zastaví, ale uprostřed rostoucí složitosti a potřeby zajistit kontrolu tváří v tvář rostoucím kybernetickým hrozbám a zároveň dodržovat předpisy, podniky nemají prostředky k zajištění provozu. pro celou jejich síť end-to-end,“ doplnil Bykov.

Po celém světě

IP Fabric poskytuje zabezpečení sítě potřebné k provozu bez velkého rizika selhání sítě nebo výpadků a zároveň umožňuje inovace prostřednictvím standardizovaného přístupu k datům řízení sítě. Jde o API-first platformu, která rychle objevuje, modeluje a vizualizuje složité sítě až po vedení, čímž poskytuje ucelenou viditelnost a kontrolu nad celou síťovou infrastrukturou organizace. Firma spolupracuje s více než stovkou firemních zákazníků po celém světě.

Podnikové sítě jsou stále složitější, a proto je požadavek objevovat, modelovat a vizualizovat velké sítě prioritou,“ řekl k investici Humbert de Liedekerke, spoluzakladatel a vedoucí partner společnosti One Peak.
Význam služby IP Fabric vynikne při znalosti aktuálních údajů. Dle studie poradenské společnosti Gartner totiž pouze 26 procent síťových lídrů udržuje přesná síťová data, což výrazně brání efektivitě automatizace. Ta je přitom důležitá pro bezpečné a efektivní fungování složitých síťových prostředích.

IP Fabric má sice oficiální sídlo v USA, ale centrála a vývoj se nacházejí v Česku. Předchozí seedová a investiční kola série A byla vedena se společnostmi Senovo, Presto Ventures a Credo Ventures.

Ondřej Černý

Další články autora →

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Související témata: Startupy, Investice, Technologie
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články