Severní vítr je vlídný! Startupy z Česka mohou získat podporu z Finska

12. říj 2022 Jakub Dvořák 1 min

Pravděpodobně největší fundraisingová událost v tomto roce. Tak zní slogan, který láká tuzemské startupy, aby se přihlásily do projektu na podporu ekonomické diplomacie (PROPED), který se bude konat 15. listopadu 2022 v Helsinkách. Podat přihlášku musí však do čtvrtka 13. října.

Vybráno bude deset nadějných českých startupů, kteří už mají za sebou pre-seed investiční fázi a čekají na další kolo. Na ty pak bude v listopadu čekat přes 100 potenciálních investorů, se kterými se startupy potkají, proběhnou individuální schůzky a pokud zaujmou, čeká je finanční odměna.

Projekt organizuje Velvyslanectví ČR ve Finsku společně s helsinským Maria 01, jenž se považuje za jeden z nejlepších evropských startupových ekosystémů. Dále se podílí finská metropole, FiBAN či Czech Business Angel Association (CBAA), což je národní asociace, která sdružuje andělské investory a reprezentuje jejich zájmy.

Jakub Dvořák

Redaktor a editor SJ News. Téměř deset let strávil psaním o fotbale v redakci deníku Sport. Má slabost pro španělský fotbal, formuli 1 a severskou krimi.

Další články autora →

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články