Sensible Biotechnologies vybrala v Pre-seed kole 4,2 milionu dolarů
Ambicí Sensible Biotechnologies je vyrábět vysoce kvalitní mRNA, která je potřebná k uvolnění plného potenciálu této technologie k prevenci a léčbě nemocí (Ilustrační foto: Unsplash)

Sensible Biotechnologies vybrala v Pre-seed kole 4,2 milionu dolarů

11. dub 2023 Ondřej Černý 1 min

Společnost Sensible  Biotechnologies získala 4,2 milionu dolarů v předběžném kole financování. Firma se slovenskými kořeny díky těmto prostředkům má vybudovat svou buněčnou platformu pro nákladově efektivní a škálovatelnou výrobu vysoce kvalitních mRNA. Pre-seed kolo vedl BlueYard Capital za účasti Y Combinator, Amino Collective, Civilization Ventures, Recode Health Ventures a ZAKA.

Generální ředitel a spoluzakladatel Sensible Biotechnologies Miroslav Gašparek konstatoval, že „financování nám umožní pokročit ve vývoji naší platformy pro výrobu mRNA založené na buňkách a odemknout plný potenciál technologie mRNA v život zachraňujících terapiích a zároveň posílit robustnost dodavatelského řetězce mRNA. Jsme nadšeni, že nás podporuje BlueYard Capital a jeho spoluinvestoři.“

Předběžné financování následuje po oznámení strategického partnerství s Ginkgo Bioworks. Sensible Biotechnologies využije schopnosti Ginkgo k urychlení vývoje platformy Sensible mRNA. Sensible Biotechnologies buduje buněčnou platformu pro produkci vysoce kvalitní mRNA. Platforma Sensible odstraňuje hlavní překážky v procesu produkce mRNA ve snaze uvolnit plný potenciál technologie mRNA pro další generaci léčiv a vakcín.

Ondřej Černý

Další články autora →

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články