Platforma umělé inteligence prg.ai se s novým konceptem partnerství otevírá i firmám mimo obor

30. bře 2023 Pavla Skřivánková 1 min

Nezisková organizace prg.ai, která byla založena s vizí proměnit Prahu v evropské centrum umělé inteligence, vstoupila do pátého roku své existence s novým konceptem partnerství a se třemi výraznými partnery na palubě. Staly se jimi poradenská společnost EY, advokátní kancelář KROUPAHELÁN a výrobce léčiv Zentiva.

Tyto na první pohled různorodé partnery pojí, že byť nemají kolem AI postavený svůj byznys, mají nejlepší předpoklady být ve svých oborech lídry v jejím zavádění a využívání. V Zentivě se snaží plně využívat sílu AI ve výzkumu a vývoji ke zlepšování produktů a obchodních operací. Hlavním cílem poradenské společnosti EY je vedle urychlení byznysových transformací založených na datech také podpora nové generace datových vědců a advokátní kancelář KROUPAHELÁN chce využívat AI ve prospěch svých klientů stejně jako doposud i jiné nové technologie.

Otevření prg.ai širší bázi firem bylo od nástupu do funkce jednou z mých priorit. Nový koncept partnerství vnímám jako přirozený rozvoj našich aktivit v rámci propojování a sbližování různých aktérů a sektorů,“ říká Lukáš Kačena, výkonný ředitel prg.ai.

Organizace prg.ai podporuje talenty a firmy, upevňuje vztahy mezi akademickou, výzkumnou a aplikační sférou, buduje renomé Prahy v zahraničí a informuje veřejnost o přínosech i rizicích AI. Od počátku svého vzniku se opírá o firmy, pro něž je umělá inteligence alfou a omegou jejich podnikání. Letos má ambice přivést dohromady pestrý mix firem, které mohou sdílet své zkušenosti s novými technologiemi a vzájemně posouvat sebe i samotnou implementaci umělé inteligence.

Pavla Skřivánková

Další články autora →

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články