Pilulka vytáhla tržby na 2,5 miliardy korun. Letošním cílem je růst na úrovni inflace
foto: pilulka.cz

Pilulka vytáhla tržby na 2,5 miliardy korun. Letošním cílem je růst na úrovni inflace

5. led 2023 Ondřej Černý 1 min

Tržby skupiny Pilulka za rok 2022 přesáhly podle předběžných neauditovaných výsledků 2,5 miliardy korun. Franšízové lékárny Pilulka, které nespadají do statutárních výkazů skupiny, přidaly další téměř jednu miliardu korun.

Ve srovnání s rokem 2021 skupina zaznamenala nárůst tržeb o čtyři procenta. Obsloužila téměř 750 tisíc unikátních zákazníků, kteří vytvořili více než 1,4 milionu objednávek.

Růst Pilulka zaznamenala také teritoriálně. V posledním čtvrtletí roku 2022 expandovala na rakouský a maďarský trh. Nezapomínala ale také na domácí trh. Ještě před zahájením vánoční sezóny skupina v Olomouci otevřela největší lékárnu v České republice. Na ploše 3 600 metrů čtverečních nabízí přes 400 tisíc léků a produktů pro zdravý životní styl.

Firma také loni rozšířila perimetr vlastní expresní dopravy v Česku. Díky tomu tak může být nákup z Pilulka.cz doručen ještě ten samý den až polovině obyvatel v zemi. Aktuálně tvoří služba Pilulka Expres přes 90 procent všech kurýrních objednávek rozvážených po Praze.

V roce 2023 se chce skupina zaměřit na zvyšování ziskovosti, omezení dosud ztrátových aktivit, utilizaci investic a zvyšování provozní efektivity. Z pohledu tržeb plánuje růst na úrovni inflace.

Ondřej Černý

Další články autora →

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články