Olomoucký Givt umožňuje podpořit neziskové organizace přes nákupy na e-shopech. Za svoji existenci získal již deset milionů pro dobrou věc
Ilustrační foto: Freepik

Olomoucký Givt umožňuje podpořit neziskové organizace přes nákupy na e-shopech. Za svoji existenci získal již deset milionů pro dobrou věc

1. zář 2022 Anna Jurečková 1 min

Pro nakupujícího jde v podstatě o běžnou objednávku například v e-shopu s oblečením. S tím rozdílem, že procento z nákupu díky platformě Givt putuje na dobročinné účely, typicky na konto konkrétní neziskové organizace.

„Proměníme vaše běžné nákupy na internetu na dobrý skutek. Nezaplatíte ani korunu navíc,“ hlásá olomoucký startup Givt, který vznikl v roce 2015 a od té doby poslal neziskovým organizacím už deset milionů korun. Celý koncept funguje na bázi affiliate marketingu. Zapojené e-shopy, kterých je aktuálně více než dva tisíce, platí Givtu provizi za přivedené zákazníky a uskutečněný nákup. Část financí je použita na provoz a rozvoj portálu a část putuje zapojeným neziskovým subjektům.

Na straně zákazníka je potřeba, aby nákup uskutečnil přes portál Givt. Druhá možnost je stáhnout si rozšíření do prohlížeče, které upozorní na možnost dobročinného nákupu během návštěvy e-shopu, který to umožňuje. „Když se teď při oslavě prvních deseti přispěných milionů ohlížíme zpět, vidíme, jaký může mít tak jednoduchý návyk – nakupovat přes Givt – dosah,“ komentuje milník ředitelka Karolína Fojtíková.

Anna Jurečková

Další články autora →

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články