Nejen známý herec, ale i úspěšný byznysmen. Ryan Reynolds prodal firmu T-Mobilu za miliardy
Představitel filmového Deadpoola herec Ryan Reynolds se v byznysu vyzná. foto: Shutterstock.com

Nejen známý herec, ale i úspěšný byznysmen. Ryan Reynolds prodal firmu T-Mobilu za miliardy

20. bře 2023 Pavla Skřivánková 1 min

Společnost T-Mobile kupuje za 1,35 miliardy dolarů virtuálního operátora Mint Mobile, ve kterém má čtvrtinový podíl herec Ryan Reynolds.

Telekomunikační startup Mint Mobile vznikl s cílem nabízet mobilní neomezené tarify na volání a internet s poloviční cenou, než jakou měla silnější konkurence. Celková cena transakce činí 1,35 miliardy dolarů, v přepočtu zhruba 30,6 miliardy korun. Prodej vynese Reynoldsovi, který má ve firmě 25procentní podíl, 300 milionů dolarů (cca 6,8 miliardy korun). Kanadský herec také nadále zůstane v kreativní roli hlavní tváře firmy.

Představitel filmového Deadpoola se v byznysu vyzná. Jeho podnikatelské aktivity zahrnují i spoluzaložení marketingové a produkční agentury Maximum Effort nebo investice do alkoholu. Po dvouletém částečném vlastnictví prodal Reynolds v roce 2020 značku American Aviation Gin do rukou evropskému výrobci tvrdého alkoholu Diageo za 610 milionů dolarů. Kromě toho je spolumajitelem velšského fotbalového týmu Wrexham AFC, ke kterému se hollywoodské hvězdě podařilo přitáhnout globální pozornost.

Pavla Skřivánková

Další články autora →

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články