Natland prodal módní byznys. Vlastníkem společnosti provozující e-shopy značek Zoot a Bibloo se stala Across e-commerce
Foto: Zoot

Natland prodal módní byznys. Vlastníkem společnosti provozující e-shopy značek Zoot a Bibloo se stala Across e-commerce

8. bře 2023 Ondřej Černý 1 min

Investiční skupina Natland prodala svůj menšinový podíl (49,99 %) ve společnosti Digital People jejímu současnému majoritnímu vlastníkovi – společnosti Across e-commerce. Ta řídila módní brandy a e-shopy Zoot a Bibloo už více než rok. Na přelomu let 2021 a 2022 od Natlandu koupila majoritní podíl a nyní se stala jediným a 100% majitelem Digital People.

Do Zoot Natland před čtyřmi lety vstoupil ve chvíli, kdy finanční problémy znamenaly zastavení provozu. Poskytl financování v průběhu reorganizace a pomohl s restrukturalizací společnosti. Kromě společnosti Different postupně došlo k akvizici Digital People, pod nějž spadaly značky Urban Store, Bibloo.

Across e-commerce patří do slovenské skupiny Across Private Investments s dvacetiletou historií, která se angažuje v oblasti e-commerce a také v turismu, hotelnictví, zdravotnictví či realitách. Detaily a přesná hodnota transakce, kterou musí ještě schválit antimonopolní úřad, podléhají obchodnímu tajemství a nebudou zveřejněny.

Společnost Digital People a její vlajkové značky Zoot a Bibloo působí na osmi trzích Evropy. V loňském roce e-shopy měsíčně navštívilo 7,5 milionu zákazníků, kteří celkem uskutečnili 1 357 000 objednávek. Průměrná hodnota objednávky se přitom pohybovala kolem 1400 korun.

Ondřej Černý

Další články autora →

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články