Nášup pro krabičkové diety. NutritionPro získal investici 74 milionů
CEO a zakladatel startupu NutritionPro Nurlan Abdrassilov (uprostřed) s Matějem Borutou z Leverage (vlevo) a Markem Moravcem z Nation 1 (vpravo)

Nášup pro krabičkové diety. NutritionPro získal investici 74 milionů

25. lis 2022 Ivan Horák 1 min

Český startup NutritionPro nabízející krabičkovou dietu podle potřeb zákazníků, získal téměř 74 milionů korun. Na investici se podílejí český venture kapitálový fond Nation 1, investiční skupina Leverage a americký investor William Jarvis. Prostředky plánuje NutritionPro ještě letos využít k rozšíření své distribuce po celé České republice, k podpoře plánované a již rozjeté expanze do Německa nebo také k přípravě vstupu na další trhy.

NutritionPro v roce 2019 nabídl českému trhu zdravý jídelníček vytvořený na míru potřebám a očekáváním svých zákazníků. „Před třemi lety jsme založili NutritionPro s cílem zlepšit stravovací návyky v Česku. Od té doby jsme narostli a loni expandovali do Mnichova. Rostoucí zájem ze strany našich zákazníků, které počítáme na tisíce i od investorů nám potvrzuje, že jsme produkt již vyladili a přesně zacílili,“ říká CEO a zakladatel startupu NutritionPro Nurlan Abdrassilov.

Společnost nabízí dvou-až pětichodová menu, pečlivě sestavená nutričními specialisty s cílem pomoci zhubnout, udržet, či naopak nabrat váhu. Společnost si klade za cíl touto cestou řešit civilizační choroby plynoucí z konzumace nekvalitních potravin nebo chybně složených jídelníčků.

Prostředky z nejnovější investice plánuje NutritionPro využít k rozšíření své distribuční sítě mimo Prahu, ve které měsíčně připraví na 80 tisíc porcí, i do dalších částí České republiky. Startup plánuje také rozšířit své zastoupení v Německu, kde vedle Mnichova cílí na Berlín a Frankfurt. Do budoucna plánuje do svého portfolia připojit i Polsko a Velkou Británii, ve které již aktuálně sbírá data.

Společnost NutritionPro sledujeme již od jejího startu. Oceňujeme poslání a ambice pozitivně ovlivnit životy a zdraví svých klientů. Raketový růst NutritionPro v posledních dvou letech nás přesvědčil o tom, že existuje silná poptávka po zdravém jídle a že si již vydobyl pevné místo ve svém odvětví," komentuje investici Marek Moravec, managing partner v Nation 1.

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články