Mercedes se vydal proti proudu. Nabídne TikTok
Foto: Mercedes-Benz

Mercedes se vydal proti proudu. Nabídne TikTok

25. úno 2023 Ondřej Černý 1 min

Zatímco Evropská komise a americký Kongres zakazují svým zaměstnancům používat aplikaci TikTok, automobilka Mercedes-Benz jde jinou cestou. Sedan třídy E 2024 nabídne řidičům použití i dalších, nejen čínské aplikace.

Kromě TikToku to budou také Zoom, Webex, webový prohlížeč Vivaldi nebo hra Angry Birds. Vše bude možné používat prostřednictvím velké dotykové obrazovky na palubní desce vozu. Potřeba tak nebude Apple CarPlay ani Android Auto. Aplikace budou součástí volitelného balíčku Entertainment.

Z důvodu bezpečnosti půjde pořizovat fotografie, videa a videokonference přes Zoom a Webex pouze za situace, když vozidlo stojí. Za jízdy se přenos obrazu neaktivuje.

K dispozici má být také zábavní portál ZYNC nabízející streamování videa, obsah na vyžádání, interaktivní zážitky nebo video programy. Disponuje více než třiceti streamovacími službami od globálních, regionálních a místních partnerů, přičemž další partneři a kanály se neustále integrují.

Uvedené aplikace nejsou jediné, které by měly být v novince k dispozici. Mercedes aktuálně jedná i s dalšími partnery, stanovil si však kritérium jedné aplikace na kategorii.

Ondřej Černý

Další články autora →

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články