Inovace, účel i skvělá trakce s kvalifikovaným týmem. Soulmates Ventures a Purple Ventures podpořily londýnský Unmanned Life
Londýnský startup podpořily i fondy z Česka. Lídrem investičního kola byl kanadský fond. Ilustrační foto: Shutterstock.com

Inovace, účel i skvělá trakce s kvalifikovaným týmem. Soulmates Ventures a Purple Ventures podpořily londýnský Unmanned Life

20. dub 2023 Ondřej Černý 2 min

Investiční akcelerátor zaměřený na udržitelnost Soulmates Ventures a brněnský venture capital fond Purple Ventures investovaly do společnosti Unmanned Life. Ta se zaměřuje na softwarová řešení pro autonomní robotiku. Obě české firmy byly součástí investičního kola v hodnotě dvou milionů liber.

Investiční kolo vedl kanadský fond Telus Ventures a kromě Soulmates Ventures a Purple Ventures se ho zúčastnily i Venionaire Capital, Alpere Capital a Motec Ventures. Investice umožní Unmanned Life dále vylepšit svou platformu, která integruje a organizuje řadu autonomních robotů, včetně dronů, autonomních mobilních robotů a robotických ramen. Podpoří také uvedení prvního nového produktu zabezpečení autonomních dronů.

Jsme potěšeni, že jsme uzavřeli toto nové kolo financování, které nám umožní pokračovat v rozšiřování naší platformy a poskytovat našim zákazníkům ta nejpokročilejší autonomní robotická řešení,“ řekl Nicholas Zylberglajt, generální ředitel a spoluzakladatel Unmanned Life.

Zisk i udržitelnost

Investice Soulmates Ventures do Unmanned Life vyjadřuje dle zakladatele Soulmates Ventures Hynka Sochora filozofii podporovat inovativní podniky, které jsou nejen ziskové, ale zaměřují se také na udržitelnost. „Unmanned Life nabízí technologii s obrovským potenciálem pro zlepšení efektivity a úspor v různých odvětvích, jako je doprava, logistika, zemědělství, lesnictví, telekomunikace a veřejná bezpečnost,“ konstatoval Sochor s tím, že se těší na společný rozvoj startupu a posouvání hranic v oblasti autonomní robotiky.

Zakládající partner Purple Ventures Jan Staněk doplnil, že inovace v průmyslovém sektoru jsou obvykle o něco pomalejší. „Myslíme si, že nová vlna iniciativ kolem Průmyslu 4.0 bude poháněna startupy, a když jsme poprvé viděli Unmanned Life, mysleli jsme si, že je to přesně ono.“ Zdůraznil, že předností londýnské společnosti jsou inovativní nápad, jasný účel i skvělá trakce s kvalifikovaným týmem, který za projektem stojí.

Platformu využívají společnosti v různých odvětvích, včetně logistiky, výroby a bezpečnosti. Investice má dle očekávání Unmanned Life potenciál firmě pomoci oslovit ještě více zákazníků a prosadit se na více trzích. Startup už se etabloval jako poskytovatel řešení autonomní robotiky s rostoucí zákaznickou základnou v celé Evropě a Kanadě.

Důvody, proč na Unmanned Life vsadil lídr investičního kola Telus Venture,s vysvětlil viceprezident kanadského fondu Mario Mele. „Telus Ventures se zaměřuje na strategické investice do rychle rostoucích tržních příležitostí, do společností v rané až pozdní fázi vývoje a nabízí řešení, která využívají špičkovou globální síť a možnosti 5G společnosti Telus,“ popsal s tím, že Unmanned Life má potenciál nákladově efektivně spravovat flotily autonomních dronů a robotů pro skladování, logistiku a sektory první reakce na mimořádné události, stejně tak jako poskytovat služby dronů svým zákazníkům na tomto rostoucím trhu.

PŘEČTĚTE SI: Dronamics máchl křídly a nabral 40 milionů dolarů

Ondřej Černý

Další články autora →

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Související témata: Startupy, Technologie, Investice
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články