Hornochová se vrací do státních služeb. Povede Finanční správu
Foto: Unsplash

Hornochová se vrací do státních služeb. Povede Finanční správu

23. úno 2023 Ondřej Černý 1 min

Generální finanční ředitelství, které stojí v čele Finanční zprávy, má novou generální ředitelku. Stane se jí Simona Hornochová, kterou do funkce jmenuje ministr financí Zbyněk Stanjura (ODS) od 1. března 2023.

Hornochová má pětadvacetiletou praxi v oboru daňového poradenství. Pracovala v poradenské skupině Ernst & Young, kde z pozice manažerky řídila poradenské týmy a projekty v celé šíři daňové problematiky. V letech 2014-2015 působila ve funkci náměstkyně ministra financí pro daně a cla. Ministrem byl v té době Andrej Babiš (ANO). Od roku 2016 až dosud působila především jako poradce v oblasti daní a účetnictví, přednášela a byla mimo jiné členkou pracovní skupiny Ministerstva financí pro připravovaný nový zákon o účetnictví.

Ministr financí Zbyněk Stanjura (ODS) uvedl, že Hornochová patří mezi uznávané experty v daňové oblasti. „Věřím, že bude schopná změnit přístup Finanční správy a její pošramocenou reputaci tak, aby lidé znovu získali důvěru ve stát, který má poskytovat klientsky orientované služby a nešikanovat občany a firmy,“ uvedl Stanjura.

Do výběrového řízení se přihlásilo celkem pět uchazečů. Výběrová komise předložila ministru financí seznam tří nejúspěšnějších kandidátů, ze kterých si ministr financí vybral vítězku.

Ondřej Černý

Další články autora →

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články