Holky za mřížemi se těší na posilu. Elizabeth Holmes nastoupí už za dva týdny

Holky za mřížemi se těší na posilu. Elizabeth Holmes nastoupí už za dva týdny

12. dub 2023 Ondřej Černý 1 min

Zakladatelka společnosti Theranos Elizabeth Holmes už zná datum nástupu za mříže. Svůj více než jedenáct let trvající trest má nastoupit 27. dubna za podvádění investorů ve svém startupu slibujícím revoluční testování krve.

Holmes, která bývala v minulosti označována za příštího Stev Jobse, neuspěla se svým odvoláním. Soudce Edward Davila zamítl její žádost, aby zůstala na svobodě po dobu, kdy bude činit další právní kroky proti svému odsouzení. Konstatoval také, že Holmes pro společnost nepředstavuje nebezpečí ani u ní nehrozí riziko útěku do zahraničí. Zpochybnil ale její odvolání, když zdůraznil, že je nepravděpodobné, aby vedlo ke zrušení odsuzujícího rozsudku nebo nařízení nového procesu ve všech bodech, ve kterých byla shledána vinnou.

Před konáním stání u odvolacího soudu Holmes uvedla, že vznese podstatné námitky, které by mohly vyvolat konání nového procesu. Její advokáti také zdůrazňovali, že by měla zůstat a svobodě, aby se mohla starat o své dvě malé děti. Jedno z nich se narodilo letos.

Ondřej Černý

Další články autora →

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články