Heureka opět nakupovala. Získala Balíkobot a s ním silné logistické know-how
Tomáš Braverman, CEO Heureky, foto: Heureka

Heureka opět nakupovala. Získala Balíkobot a s ním silné logistické know-how

25. srp 2022 Jakub Dvořák 2 min

Rok a půl po akvizici technologické firmy Dataweps oznámil internetový srovnávač Heureka další zajímavý nákup. Do svých služeb získal logistickou službu Balíkobot. Skupina si slibuje, že posílí služby v oblasti zpracování a přenosu logistických dat v rámci marketplacu a rozšíří a zatraktivní služby svým partnerům.

Nástroj, který e-shopům a dalším odesílatelům výrazně usnadňuje předávání dat dopravcům a umožňuje přesné online sledování pohybu zásilek, zapadá Heurece do dlouhodobých cílů budovat největší evropský marketplace.

Vzniká tak spojení, jež bude pevné na půdě logistiky. Výkonný ředitel Heureky Tomáš Braverman dokonce mluví o tom, že se společnost díky nové akvizici výrazně posune na své cestě při budování největšího evropského tržiště.

„Dlouhodobě se snažíme naše vztahy s partnery prohlubovat a pomáhat jim s prodejem napříč celým regionem, kde působíme. Věříme, že široké možnosti zpracování informací o logistice a pomoc s celým procesem předávání dat dopravcům ocení nejen e-shopy, ale ve výsledku díky přesnějším a rychlejším informacím také koncoví zákazníci. A to nejen v rámci tržiště, ale v celém programu Ověřeno zákazníky,“ uvádí Braverman v tiskové zprávě.

Služba Balíkobot funguje na trhu od roku 2014 a zajišťuje automatizovanou výměnu dat o balících, paletách a dopisech z e-shopového (nebo podnikového) systému přímo dopravcům, díky čemuž se výrazně zrychluje i samotná logistika zboží.

„Díky vstupu silného partnera s působností v celém regionu střední a východní Evropy budeme moci lépe škálovat a rozvíjet naše služby. Ve skupině Heureka Group chceme hledat synergie pro rozvoj nových služeb, které pomohou našim zákazníkům lépe zvládat logistické procesy,“ doplňuje Martin Šauer, CEO Balíkobotu.

Hodnotu akvizice odmítly obě strany komentovat, nicméně na vedení Balíkobotu se aktuálně nic nemění. V rámci struktury skupiny Heureka Group bude Balíkobot samostatnou entitou, která bude podléhat Bravermanovi.

Heureka Group je největší nákupní rádce a cenový srovnávač působící v devíti zemích střední a východní Evropy. Měsíčně navštíví weby skupiny 23 milionů návštěvníků hledající nabídky z více než 55.000 internetových obchodů. Ve fiskálním roce končícím loni v březnu skupina zvýšila provozní zisk o 32 procent na 29,9 milionu eur, tedy 795 milionů Kč. Tržby vzrostly o 35 procent na 70 milionů eur, což je 1,9 miliardy Kč.

Jakub Dvořák

Redaktor a editor SJ News. Téměř deset let strávil psaním o fotbale v redakci deníku Sport. Má slabost pro španělský fotbal, formuli 1 a severskou krimi.

Další články autora →

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Související témata: Investice, Marketplace
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články