Hackathon Nakopni Prahu hlásí otevřeno. Pro zájemce pořádá pre-application workshop
Foto: Unsplash

Hackathon Nakopni Prahu hlásí otevřeno. Pro zájemce pořádá pre-application workshop

16. led 2023 Ondřej Černý 1 min

Čtvrtý ročník inovačního maratonu Nakopni Prahu se hlásí. Zájemci o účast mají tento týden šanci dostat odpovědi na to, co je v souvislosti s akcí zajímá. Soutěž pro ně pořádá pre-application workshop.

Radikální inovátor a městský hacker Tomáš Studeník je v jeho průběhu připraven odpovědět nebo pomoci najít tým k realizaci nápadu, který by Prahu mohl posunout dále. Zájemci se mohou ptát on-line 18. a 19. ledna 2023.

Soutěž Nakopni Prahu je určena pro každého, kdo se svým týmem o dvou až čtyřech členech dokáže za čtyři měsíce představit prototyp řešení jedné z výzev. Úkolem je vymyslet a v detailu rozpracovat návrh, jak zlepšit život Pražanů. Nejlepší z vybraných projektů budou realizovány.

V letošním ročníku jsou vypsány čtyři výzvy: Životní prostředí a nakládání s energiemi, Data & digitalizace, Mobilita budoucnosti a Město pro lidi. Registrace se uzavírají 31. ledna 2023, finále letošního ročníku se uskuteční 26. května.

Každý z deseti týmů ve finále obdrží deset tisíc korun za stavbu prototypu. Vítěz získá odměnu 50 tisíc korun, služby projektového manažera, variabilní složku projektové podpory až do výše 50 tisíc korun a finanční dotaci 200 tisíc Kč na rozvoj projektu.

Ondřej Černý

Další články autora →

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články