Footshop míří na pražskou burzu

13. dub 2023 Anna Jurečková 1 min

Společnost Wood SPAC One (WSO), která je součástí skupiny Wood & Company, a Footshop oznámily spojení. WSO hodlá odkoupit až 49procentní podíl online prodejce obuvi. Pokud bude transakce schválená, dojde k fúzi obou společností a akcie Footshopu se stanou veřejně obchodovanými na pražské burze.

„Našim zákazníkům už léta přinášíme ty nejlepší – a zároveň často těžko dostupné – kolekce tenisek a oblečení. Nyní se budeme snažit přinášet hodnotu také našim investorům, obzvlášť pokud se jimi budou moci díky burze stát právě i naši fanoušci. Pro Footshop je tato událost skvělou příležitostí, jak dále upevňovat svou pozici v regionu a naplňovat své vize,“ komentuje Peter Hajduček, CEO společnosti Footshop.

„Jsem rád, že se nám podařilo najít zajímavý subjekt v kratší lhůtě a už po roce můžeme investorům představit společnost Footshop, která má velmi dobrý rozvojový a investiční potenciál. Navrhovaná transakce splňuje všechna investiční kritéria stanovená v prospektu SPACu, další krok je nyní na investorech,“ doplňuje Oliver Polyák, manažer oddělení investičního bankovnictví Wood & Company, který je zároveň členem představenstva WSO.

Skupina Wood & Company přinesla do střední Evropy investiční koncept SPAC, tedy společnosti založené za účelem nákupu firem a jejich rychlého uvedení na burzu.

Anna Jurečková

Další články autora →

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články