Fond J&T Ventures investoval do startupu Atomontage
Startup Atomontage je od svého vzniku ziskový. I tak přijal novou investici. (Foto: J&T Ventures)

Fond J&T Ventures investoval do startupu Atomontage

4. kvě 2023 Ondřej Černý 1 min

Slovensko-americký startup Atomontage získal investici od J&T Ventures. Atomontage vyvíjí unikátní řešení pro sdílení, kompresi a streamování 3D dat pomocí tzv. microvoxels. Ty mají potenciál zcela změnit způsob, jakým se 3Ddaty komunikuje a vytvořit nové možnosti v oblasti zábavy, vzdělávání a interakce s uživateli.

Společnost Atomontage má jedinečný potenciál k tomu, aby přinesla svou mikrovoxelovou technologii, kterou vyvíjela více než deset let, do hlavního proudu. Kromě technologie se nám líbí i zakladatelé, kteří mají správné globální ambice a zatím prokázali vynikající přístup k řízení svých startupů. Zajímavá povaha technologie navíc přitahuje spoustu IT talentů i prověřených investorů,“ vysvětlil šéf J&T Ventures David Polach co je k investici vedlo.

3D skenování a grafika přinášejí obrovské příležitosti v různých průmyslových odvětvích, jako jsou medicína, stavebnictví a hry. Zavedené procesy jsou však tak datově náročné, že s výsledky je velmi obtížné pracovat. Díky Atomontage jsou 3D data dostupná jedním kliknutím bez ztráty kvality, a to i z mobilního telefonu.

Naším cílem je usnadnit sdílení a budování interaktivních 3D světů jednotlivcům i podnikům. Naše vize by se dala shrnout jako Roblox + Minecraft + vyšší rozlišení, přičemž tajnou ingrediencí je naše technologie pro vysoce efektivní kompresi bez ztráty obsahu,“ konstatoval zakladatel Atomontage Daniel Tabár.

Ondřej Černý

Další články autora →

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články