Evermore Capital Management a LIFTIA spouštějí unikátní investiční fond FUNDAMENTiQ. Společně chtějí rozhýbat český kapitálový trh

22. bře 2023 Pavla Skřivánková 1 min

LIFTIA společně s investičním fondem Evermore Capital Management a.s., SICAV spouští nový investiční fond na podporu českých a slovenských inovativních firem s potenciálem IPO na pražské burze.

LIFTIA a Evermore Capital svojí aktivitou reagují na rychle se rozvíjející trh START, jenž na pražské burze tvoří alternativu k tradičním investičním nástrojům a platformám pro malé a střední podniky. Partneři chtějí pomoci většímu množství firem, aby dosáhly na tuto formu financování, a jejich zakladatelům poskytnout možnost dlouhodobě svůj podnik rozvíjet s jedinečnou podporou drobných i velkých akcionářů.

„Podfond zaměřený na privátní equity investice do firem v pre-IPO fázi je naším druhým investičním fondem. V rámci našeho prvního podfondu ARISTOCRAT se zaměřujeme na investice do akcií na západních kapitálových trzích. Podfondem FUNDAMENTiQ reagujeme na poptávku našich investorů umožnit jim investovat také do tuzemských firem a podílet se na růstu hodnoty lokálních progresivních příběhů již od jejich raných začátků,” říká Tomáš Provazník, spoluzakladatel Evermore Capital.

FUNDAMENTiQ společně s trhem START pražské burzy představuje na českém trhu unikátní příležitost pro zakladatele nadějných firem, ale také investory, kteří hledají alternativu k tradičním investičním nástrojům. V prvním investičním kole je cílem získat vyšší desítky až stovky milionů Kč. Nyní LIFTIA buduje a rozvíjí zásobník potenciálních investičních cílů a společně s Evermore Capital jedná s potenciálními investory. Podporu fondu již vyjádřili renomovaní tuzemští investoři z řad jednotlivců, podnikatelů i institucí.

Pavla Skřivánková

Další články autora →

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články