Dvojnásobný obrat a spolupráce s Uberem. Omio zveřejnilo výsledky za minulý rok
Naren Shaam, zakladatel a CEO Omia. Foto: Omio. 

Dvojnásobný obrat a spolupráce s Uberem. Omio zveřejnilo výsledky za minulý rok

2. kvě 2023 Anna Jurečková 1 min

Po útlumu cestování během opatření souvisejících s covidem-19, je startup Omio znovu na koni. Obrat platformy pro vyhledávání cest vlaky, autobusy, trajekty a letadly zaznamenala v minulém roce dvojnásobný růst loni meziročně vyrostl o 230 procent.

Období bez cestování se nám podařilo využít na maximum k vylepšení našeho produktu, rozvoji naší partnerské sítě a přípravu celé společnosti na rychlý návrat na naši růstovou trajektorii. Loni se po dvou náročných letech
celý sektor konečně odrazil ze dna a my jsme na to byli připraveni,“
hodnotí uplynulý rok i pandemický kontext Naren Shaam, zakladatel a CEO Omia.

Firma rostla i v dalších směrech. Tým posílila o 100 zaměstnanců a nabídku spojů o celkem 34 nových dopravců. Aktuálně se Omio soustředí na vývoj B2B segmentu – integraci platformy u partnerů. Jedním z nich se stal v roce 2022 Uber, jeho uživatelé mohou najít a rezervovat navazující vlakové a autobusové spoje.

„B2B partnerství jsou pro nás obrovskou příležitostí. Můžeme skrze ně oslovit uživatele mimo svoji platformu a umožňujeme partnerům nabídnout jejich uživatelům přidanou hodnotu. Už nyní máme naplánované další spolupráce, například řešíme integraci s internetovým vyhledávačem,“ dodává Tomáš Vocetka, Chief Technology Officer a lídr pražské kanceláře.

Anna Jurečková

Další články autora →

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články