Dvacet milionů korun pro hlasové asistenty. V-Sharp Venture Studio investuje do startupu Vocalls
Spoluzakladatelé startupu Vocalls Artem Markevich a Martin Čermák. Foto: Vocalls

Dvacet milionů korun pro hlasové asistenty. V-Sharp Venture Studio investuje do startupu Vocalls

23. lis 2022 Anna Jurečková 2 min

Řešení nedostatku operátorů, snížení personálních nákladů nebo zlepšení dostupnosti služeb a zkrácení čekací doby na lince. To jsou důvody, proč si firmy jako Alza nebo Zásilkovna nechávají implementovat tzv. voiceboty, tedy hlasové asistenty. Jejich vývojem se zabývá mimo jiné startup Vocalls, který teď nabírá investici ve výši 20 milionů korun.

Hlasoví asistenti českého startupu Vocalls brzy zamíří do světa. Podpoří je v tom investice ve výši 20 milionů korun od V-Sharp Venture Studio Michala Menšíka a Zdeňka Šoustala. V rámci startupového portfolia studia jde o doposud nejvyšší investici.

„Fungující spolupráce s řadou významných českých společností nám potvrzuje, že jsou hlasoví boti žádaným a efektivním nástrojem napříč obory – proto se teď chceme kromě dalšího vývoje produktu zaměřit také na jejich expanzi do světa. Investici od V-Sharpu nevnímáme jen jako finanční injekci, ale především jako podporu a mentoring někoho, komu záleží na našem produktu stejně jako nám, a kdo má již zkušenost se škálováním produktu a zahraniční expanzí,“ komentuje investici Artem Markevich, CEO a spoluzakladatel Vocalls.

První tzv. voiceboty vytvořili zakladatelé Vocalls Artem Markevich a Martin Čermák v roce 2016. Dnes se jejich prostřednictvím stará o komunikaci desítkám firem, mezi které patří Alza, ČSOB, Zásilkovna a Škoda Auto. Letos startup přinesl několik vylepšení možnost hlasové analytiky, mailbota nebo tzv. advisora, který radí operátorům na lince v průběhu hovoru s vhodnými odpověďmi. Představil také nový produkt LiveTranslate, který překládá cizojazyčné hovory mezi operátorem a volajícím v reálném čase.

„Stejně jako naše další portfoliové startupy řeší i Vocalls globální problém, a to s konkrétním cílem – zákaznickou komunikaci nejen maximálně zdigitalizovat a zefektivnit, ale též ji pro koncové zákazníky zpřístupnit v jakémkoli čase a bez otravného čekání – voicebot se vám totiž věnuje okamžitě. Vocalls se přitom záběrem klientů pohybují v oblastech, které jsou nám nejbližší, tedy v e-commerce, logistice a fintechu,“ říká Matej Zabadal, Managing Partner ve V-Sharp Venture Studiu, které dříve podpořilo například startupy Ydistri nebo Advanto.

Anna Jurečková

Další články autora →

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Související témata: Startupy, Investice
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články