Dodo v roce 2022: rekordní obrat i počet objednávek
Michal Menšík, CEO DODO Group. foto: Dodo

Dodo v roce 2022: rekordní obrat i počet objednávek

31. led 2023 Redakce 1 min

Doba růstu. V takovém duchu se nesl minulý rok pro logisticko-technologickou firmu Dodo. Společnost zaznamenala dosud nejvyšší obrat, když se jí povedlo dosáhnout na 1,3 miliardy korun. Překonala navíc i počet objednávek a navýšila počet zaměstnanců v kancelářích.

V roce 2022 se firmě znovu podařilo překonat čísla z minulého roku, ať už se jedná o počet objednávek, obrat či množství obsluhovaných klientů. Meziroční nárůst objednávek se zvedl o 49 procent a obrat zaznamenal růst o 39 procent. K úspěšnému podnikání navíc Dodo na další rozvoj a expanzi získalo 1,5 miliardy korun od investorů v čele s Danielem Křetínským a Patrikem Tkáčem.

V loňském roce firma působila v 76 městech na sedmi evropských trzích, přičemž velké ambice má společnost především v regionu DACH, v čele se silným německým trhem.

„Během loňského roku jsme se soustředili na nastavení mechanismů pro systematickou expanzi na velké západní trhy a v roce 2023 chceme tuto přípravu naplno zužitkovat. Máme silné reference, podporu investorů i kapitál na budování lokálních obchodních a provozních týmů. Věřím, že se nám v následujících 12 měsících podaří na poli expanze výrazně pokročit, přičemž soustředit se budeme především na pro nás klíčové Německo,” uvedl CEO Michal Menšík.

PŘEČTĚTE SI: DODO a Rossmann v Maďarsku testují možnosti doručování zásilek pomocí dronů

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články