Do libereckého startupu nullspaces vstoupil první investor

3. úno 2023 Redakce 1 min

Jiří Kula s Davidem Zachem vyvinuli technologii, která přenáší instrukce k montáži na výrobních linkách pomocí světelných paprsků do reálného prostoru přímo pod ruce operátorů a zároveň reaguje na jejich gesta. Nazvali jí digitálním asistentem. Toho už dnes využívá několik nadnárodních koncernů, využití nachází i ve zdravotnictví a herním průmyslu.

Teď firma navíc získala prvního investora Petra Skrlu, spoluzakladatele první české asociace andělských investorů – Czech Business Angel Association (CBAA), který do technologického řešení vložil blíže nespecifikovanou částku.

„Je skvělé získat investora, který nepřinese pouze finance, ale i know-how ze světa byznysu, pomůže se strategickým rozhodováním a s vývojem produktu,” říká David Zacho. „Je to první inkubovaná firma, která vznikla v době covidových opatření a svépomocí přežila téměř tři těžké roky.  Investor jí otevře dveře na další trhy,” dodává Philipp Roden, ředitel libereckého inkubátoru Lipo.ink.

PŘEČTĚTE SI: „Technologie lidem neseberou práci, ale dřinu,“ říká zakladatel Nullspaces. Zařízení z Liberce nasvítí montérům instrukce přímo pod ruce

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články