Depo Ventures posílá miliony do startupu Kardi AI, který vyvíjí „EKG nové generace“

Depo Ventures posílá miliony do startupu Kardi AI, který vyvíjí „EKG nové generace“

24. kvě 2022 Šárka Mrázová 3 min

Medicína a umělá inteligence zlákaly investiční fond Depo Ventures, který posílá dva milion korun Kardi AI. Olomoucký startup vyvinul revoluční řešení na úrovni profesionálního EKG přístroje, který dokáže odkudkoliv monitorovat srdce. Investiční kolo čítalo celkem 8,5 milionu korun. Cílem Depa bude podporovat startup při vstupu na trh, zejména s využitím své sítě odborníků z oboru, říká Michal Ciffra, partner Depo Ventures.

„Zařízení Kardi AI výrazně zpřístupňuje domácí monitorování srdce. Řešení tohoto problému má významný celospolečenský dopad s globálním potenciálem,“ uvedl Ciffra. Umělá neuronová síť v přístroji každý den monitoruje srdce, a pokud je to nutné, pacienta upozorní, aby vyhledal lékařskou pomoc, nebo si rovnou zavolal záchranku. Přístroj by tak měl lékařům zjednodušit práci a pacientům přinést do života větší klid.

Andělský investor pro rané startupy vstupuje jako první do Kardi AI spolu s bulharským VC fondem Brightcap. Zakladatelé chtějí, aby v budoucnu měl sadu Kardi AI v ordinaci každý kardiolog. Usnadnit by měla zdlouhavý proces monitoringu srdce, který trvá tři dny a hodně dopředu se musí plánovat.

Vynález Kardi AI už otestovalo 160 pacientů, startup by ale rád, aby se studie účastnilo až milion nemocných. „Všechny výsledky jsou manuálně kontrolovány expertem v oboru a následně ověřeny kardiologem,“ řekl k vývoji profesor Tomáš Skála, který založil a řídí lékařské a výzkumné oddělení v Kardi AI.

Andělský fond Depo Ventures nedávno oznámil také investici do rumunského startupu Upgrade Academy, který poskytuje středoškolákům mentorskou podporu při podání přihlášek na prestižní světové univerzitě a další poradenství. Fond ho chce přivést také do Česka. 

PŘEČTĚTE SI: Do Česka míří EdTech startup, který pomáhá středoškolákům se dostat na Harvard, Yale či Oxford

Spoluzakladatel Depo Ventures Petr Šíma letos v rozhovoru pro StartupJobs Newsroom řekl, že fond je otevřen všemu, co pomáhá soběstačnosti Česka, nejenom té energetické. Krizi je podle Šímy potřeba vnímat jako příležitost a ve startupovém světě to platí dvojnásob. „Dnes není důvod se zastavit, naopak. A zatím naštěstí nevidím žádné náznaky zastavení investic. Andělský investor ví, že jeho investice je dlouhodobá a jedna krize ji neovlivní,” dodává Šíma.

PŘEČTĚTE SI: Válka andělské investory nezlomí, krizi je potřeba vnímat jako příležitost

Šárka Mrázová

Další články autora →

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Související témata: Investice, Startupy
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články