Dataddo nabírá investici a zabydluje se v Brazílii. Chce, aby práci s daty zvládl netechnický uživatel i firma bez dalších investic
První člen týmu Zdeněk Pecha (vlevo) a zakladatel Petr Nemeth. Foto: Dataddo

Dataddo nabírá investici a zabydluje se v Brazílii. Chce, aby práci s daty zvládl netechnický uživatel i firma bez dalších investic

24. říj 2022 Anna Jurečková 1 min

Česko-americký startup Dataddo získal v posledním investičním kole dva miliony dolarů (zhruba 50 milionů korun). Jde již o třetí investici od investičního fondu Impulse Ventures, za kterým stojí miliardář Ondřej Tomek.

„Cílem investice je dostat se do provozní profitability již během prvního čtvrtletí příštího roku. Podařilo se nám v našem segmentu etablovat mezi TOP 5 firem na světě. I konkurenty, kteří jsou na trhu o několik let déle než my, jsme schopni s naším produktem porazit v tendrech vypisovaných renomovanými firmami, přibližuje zakladatel startupu Petr Nemeth, kam se Dataddo od poslední investice na jaře minulého roku posunulo.

Firma zaměřující se na datové integrace zároveň otevřela novou pobočku v Jižní Americe, která je podle zakladatele rychle rostoucím trhem s velmi vysokou adopcí cloudových služeb. Konkrétně v brazilském Sao Paulu. Rozšířila také svoje produktové portfolio. Kromě trhu středně velkých a velkých firem, na kterém začínala, nabízí své služby i jednotlivcům a nadnárodním gigantům.

„Trh správy firemních dat dynamicky roste a aktuálně se potýká s nedostatkem datových analytiků nebo jinak kvalifikovaných lidí, tedy srovnatelně jako se už před lety firmy začaly potýkat s nedostatkem vývojářů a podobně. Naší misí je proto práci s daty zjednodušit tak, aby ji zvládl jakýkoliv i netechnicky orientovaný uživatel. Stejně tak i firmy bez nutnosti dalších investic, doplňuje Petr Nemeth.

Dataddo doposud působilo v Česku a v USA. V roce 2020 se jako první česká firma dostala do vyhlášeného akcelerátoru Plug and Play v Silicon Valley.

PŘEČTĚTE SI: První český startup v prestižním americkém akcelerátoru je Dataddo. Mentoring se kvůli pandemii uskuteční na dálku


Anna Jurečková

Další články autora →

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Související témata: Investice, Startupy
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články