CzechInvest slaví třicet let od založení. Zprostředkoval investice přesahující bilion korun
Ilustrační foto: Pixabay

CzechInvest slaví třicet let od založení. Zprostředkoval investice přesahující bilion korun

21. lis 2022 Ivan Horák 1 min

Agentura CzechInvest slaví letos 30 let od svého založení. Za svou existenci dojednala do České republiky zahraniční i tuzemské investice za 1,2 bilionu korun. Ve všech krajích České republiky tyto projekty vytvořily přes 307 tisíc nových pracovních míst.

Agentura do Česka za 30 let přivedla investory z více než třiceti zemí světa. Realizoval 2091 úspěšných investičních projektů a celkový kapitál, který směřoval do České republiky, přesáhl 1,2 bilionu korun, informovala agentura. Žebříčku zahraničních investorů kraluje podle počtu realizovaných projektů Německo, následované USA, Japonskem, Velkou Británií a Nizozemskem.

Prostřednictvím zmíněných investicí vzniklo podle CI v Česku 307 tisíc pracovních míst. „Hlavní úlohou agentury bylo už od jejího založení získávat pro Českou republiku zajímavé investiční projekty, které podpoří naši ekonomiku a přinesou nová pracovní místa. To se CzechInvestu daří skvěle a v posledních letech zintenzivnil i podporu inovativních startupů ve strategických odvětví a významně tak přispívá k navýšení technologické úrovně České republiky,“ řekl k tomu ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela.

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články