Cisco bude jako první sledovat, jakou uhlíkovou stopu zanechávají zařízení pro vzdálenou spolupráci

14. úno 2023 Pavla Skřivánková 1 min

Společnost Cisco, celosvětový lídr v oblasti technologií zajišťující fungování internetu, integrovala do své videokonferenční platformy Webex nástroj Carbon Emissions Insights. Jde o první případ na světě, kdy je obdobné řešení pro podporu udržitelnosti aplikováno v platformě pro vzdálenou týmovou spolupráci.

Nástroj poskytuje informace o uhlíkové stopě zařízení zapojených do firemní komunikace a současně dává doporučení, jak spotřebu a využití používaných zařízení optimalizovat.

„V rámci naší snahy vyvíjet produkty a řešení s ohledem na principy cirkulární ekonomiky chceme i pomáhat zákazníkům plnit jejich cíle v oblasti ochrany životního prostředí. Jsme jediný výrobce, který takovou funkci nabízí,“ uvedl výkonný viceprezident Cisco Jeetu Patel.

Příkladem je funkcionalita Webex Office Hours, která umožňuje automaticky na dálku vypínat zařízení pro vzdálenou spolupráci nebo digitální navigaci v budovách, a to v časech, kdy nejsou potřeba. Podle případové studie Cisco se při vypnutí čtyřiceti obrazovek Webex Board Pro na dvanáct hodin denně uspoří ročně šestnáct MWh elektřiny. To představuje finanční úsporu zhruba 10 tisíc eur (přibližně 240 tisíc korun).

Cílem společnosti Cisco také je, aby 100 procent jejích nových produktů a obalů nejpozději v roce 2025 respektovalo principy cirkulární ekonomiky, přičemž významnou roli hraje právě hardware.

Pavla Skřivánková

Další články autora →

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články