Chcete se připravit na profese budoucnosti? Skillmea akademie vám s tím pomůžou

Chcete se připravit na profese budoucnosti? Skillmea akademie vám s tím pomůžou

5. pro 2023 PRemium 5 min

Ve světě, kde digitální dovednosti otevírají nové možnosti, přináší Skillmea příležitost proměnit své profesní sny v realitu. Firma, která vznikla v roce 2012 a rychle se stala jednou z předních online vzdělávacích platforem, nabízí klíč k úspěšné kariéře v IT a digitálním designu. Její akademie vedou zkušení lektoři z praxe a kromě webinářů jsou jejich součástí také online kurzy, které prověřilo přes 70 tisíc uživatelů.

Marek Pilarčík ve své kariéře prošel pestrým spektrem manažerských pozic v renomovaných společnostech. Vždy ho ale lákala technicky zaměřená práce bez častého cestování. Své vysněné povolání v IT našel díky kurzům Skillmea. Začal s kurzem software testera a zhruba za šest týdnů prošel i další kurzy, které společnost nabízí. Díky získaným znalostem a nově nabranému sebevědomí se nebál porozhlédnout po příležitostech v novém oboru.

Hned první firma, která se mu ozvala, hledala zkušeného testera. A i když požadovala i znalost jiných nástrojů a programovacího jazyka, který se Marek na kurzu neučil, velmi brzy si plácli. „V IT světě nejde ani tak o konkrétní nástroje a programovací jazyky, jako spíše o pochopení souvislostí, procesů a vytvoření si jakéhosi základního přehledu o pojmech a možnostech, jež tento sektor zahrnuje. Díky absolvovanému kurzu viděli, že mi je tenhle přístup vlastní a možná proto to byla taková rychlovka,“ konstatoval Marek, který díky absolvovanému kurzu u společnosti Skillmea změnil obor a velmi rychle také našel vysněnou práci.

Cílem kurzů je pomoci jejich účastníkům k tomu, aby našli vysněnou práci. (Foto: Skillmea)

Z bootcampů online kurzy

Skillmea, kterou Radovan Debnár (CEO) a Marián Kristeľ (COO) původně založili jako projekt Learn2Code s cílem vzdělávat lidi v oblasti digitálních dovedností, za víc než deset let své existence ušla dlouhou cestu. Stala se jedničkou v online vzdělávání na Slovensku. Z bootcampů, které měly pomoci mladým nadějným startupistům naprogramovat svůj vlastní prototyp aplikace, se její vzdělávání rozšířilo do dalších oblastí. Své schopnosti a dovednosti tak prostřednictvím Skillmea akademií mohou rozvíjet zájemci o programování, digitální marketing, design, sales, data science nebo třeba tvorbu videa.

Po zkušenostech z prezenčních kurzů se Skillmea pustila také do tvorby online kurzů. Cílem bylo udělat vzdělávání dostupné opravdu pro každého. Třeba i pro maminky na mateřské, které nemají času nazbyt, ale když už nějaký vyšetří, chtějí jej maximálně využít. Právě to byl případ Petry Poliakové, která se na mateřské začala zajímat o to, jak se dají vytvářet webové stránky a zda by něco takového zvládla. Neměla žádné IT vzdělání a začínala tak naprosto od nuly. Na internetu začala studovat programovací jazyky HTML a CSS, ale nešlo to podle jejích představ. Proto byla nadšená, když objevila online kurzy od Learn2Code, kde začala s kurzem Webrebel 1.

Co jsem se naučila, to jsem otestovala na známém, který potřeboval webovou stránku pro svoji firmu. Výsledek se dostavil velmi brzy. Počet jeho zákazníků se díky webové stránce začal zvyšovat,,“ říká Petra spokojeně. Své znalosti si dál rozšiřovala o další kurzy z nabídky Learn2Code a díky tomu dostala ještě na mateřské od jedné firmy pracovní nabídku. Musela se ale rychle přeorientovat na Javu. „Výhodou Learn2Code bylo, že nabízeli i takovýto kurz. Po jeho absolvování jsem tak mohla ve firmě v Javě bez problémů programovat,“ vzpomíná Petra.

Když se ohlíží nazpátek, tak jako zásadní pro úspěch vidí absolvování víc než jednoho kurzu. Pro své následovníky má také důležitou radu: „Nenechte se odradit od prvotních neúspěchů. Když budete trpěliví a budete se neustále posouvat dopředu, tak oproti ostatním můžete získat výraznou výhodu.”

Kurzy jsou určené pro všechny. Učit programovat se může i ten, kdo s tím nemá žádné zkušenosti. (Foto: Skillmea)

Své najde opravdu každý

Právě šíře a pestrost je tím, díky čemu se Skillmea stala největší vzdělávací platformou v oblasti digitálních dovedností. V její nabídce je v současnosti téměř 400 online kurzů, ve kterých své know-how nabízejí odborníci z praxe, a další stále přibývají. Kurzy jsou navrženy tak, aby odpovídaly současným trendům a potřebám trhu. Praktický přístup Skillmea, který kombinuje teoretické znalosti s reálnými projekty zajišťuje, že studenti získávají cenné informace a znalosti a jsou připraveni, aby je okamžitě uplatili.

Čeští zájemci o studium na digitální akademii Skillmea mohou v rámci programu Jsem v kurzu od Ministerstva práce a sociálních věcí čerpat dotaci ve výši až 50 tisíc korun. Peníze mohou získat zaměstnanci, OSVČ, lidé na mateřské/rodičovské, studenti i nezaměstnaní. Díky prostředkům od státu tak zájemci za tříměsíční kurz v ceně 60 tisíc korun z vlastní kapsy zaplatí pouze 18 procent jeho celkové ceny.

Zájemci o tzv. rekvalifikační akademie Skillmea, které začnou od začátku roku 2024, se mohou hlásit už teď. Akademie své účastníky připraví na práci v daných oborech tak, aby mohli ihned nastoupit do juniorních pozic.

„Jedna akademie vychází na 59 990 korun. Většinu této částky, respektive 82 procent, hradí Ministerstvo práce a sociálních věcí. V ceně je nejen samotný vzdělávací program složený z živých webinářů nebo setkání se zkušenými lektory z praxe, kteří účastníkům kurzu dávají praktické úlohy, ale také celoživotní předplatné na všechny naše online kurzy,“ vysvětlila Barbora Stibor, vedoucí oddělení rozvoje Skillmea.

Osm tříměsíčních intenzivních rekvalifikačních akademií podle Barbory Stibor účastníkům předá veškeré dovednosti nezbytné k začátku kariéry v technologickém odvětví. (Foto: Skillmea)

Online kurzy mohou jejich účastníci studovat kdykoliv se jim to během akademie hodí, ať je to po práci nebo o víkendu. Zároveň mají možnost akademii libovolně opakovat. K dispozici je jim také mentoring a kariérní poradenství. Po celou dobu studia i po jeho skončení jsou navíc členy Discord komunity, kde mohou látku probrat s lektorem i ostatními studenty, pokládat dotazy, dávat podněty k tématům na webináře nebo sdílet své projekty.

Většina akademií probíhá online, Skillmea ale nabízí i takové, které jsou prezenční. (Foto: Skillmea)

Nezbytnost neustálého vzdělávání svých zaměstnanců si uvědomují i firmy. Skillmea pro ně realizuje prezenční kurzy na různá témata. A z jejích dat vyplývá, že po absolvování těchto kurzů získává práci v IT sektoru přibližně 40 procent jejich účastníků.

Skillmea jim ale nenabízí pouze vzdělávací platformu. Během uplynulých let se jejím prostřednictvím vytvořila dynamická komunita nadšenců, profesionálů a mentorů, kteří společně tvoří ekosystém pro další učení a růst. Ti, kteří se k této komunitě připojují, díky tomu získávají přístup k důležitým kontaktům i k nejnovějším poznatkům a trendům v IT, digitálním designu i v dalších oborech. Vstup do světa Skillmea akademií tak znamená otevření dveří k novým příležitostem a zajištění si zajímavé kariéry v digitálním věku.

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Související témata: Spolupráce
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články