Český startup Freš sází na rozvoz levných potravin. Teď získal investici ve výši 16 milionů korun
Anton Kireev, Elisey Sviridov a Andrey Subbotin ze startupu Freš. Foto: Freš.

Český startup Freš sází na rozvoz levných potravin. Teď získal investici ve výši 16 milionů korun

20. pro 2022 Anna Jurečková 1 min

Online diskont Freš nabízí levné potraviny zatím jenom v Praze, brzy ale vyrazí například do Olomouce, Českých Budějovic a Ústí nad Labem. Expanzi umožní nová investice ve výši 16 milionů korun, mimo jiné od SFG Holding. Startup věří, že jsou to právě země střední a východní Evropy, které v obchodech hledí primárně na ceny, do budoucna má proto v plánu vydat se i do Polska, Maďarska nebo na Slovensko.

Online obchod s potravinami Freš vznikl minulý rok na jaře s původní myšlenkou doručovat nákupy do 20 minut. Dnes sází na jinou taktiku, menší výběr a doručení zboží v řádu dnů, zato s nabídkou nižších cen. Startup, za kterým stojí Anton Kireev, Elisey Sviridov a Andrey Subbotin, rozváží zatím v Praze.

Díky nové investici 650 tisíc eur (téměř 16 milionů korun) chce expandovat do dalších regionů, a později i zemí. Do startupu vložil částku 200 tisíc eur SFG Holdingu Michala Dědka a Terezy Kouklové. Dále ho podpořil maďarský fond Oktagon a několik dalších andělských investorů.

„Čerstvou investici v tuto chvíli využijeme na rozšíření skladu a zvětšení operativní kapacity, na což se nyní soustředíme především. Zatím dovážíme jen v Praze,“ říká Elisey Sviridov, spoluzakladatel a CEO startupu. „Freš chce dále růst a také zajistit, aby mohl do pěti let pokrýt další země v regionu střední a východní Evropy. Právě tady, na rozdíl od západní Evropy, totiž běžní lidé pořád v obchodech sledují hlavně ceny. A my víme, že máme recept na to, jak uspět,“ dodává.

Diskontový segment tvoří přes 13 miliard eur z celkové hodnoty 30 miliard eur potravinového trhu v České republice. V následujících pěti letech by mělo
jít o nejrychleji rostoucí trh potravinového průmyslu.

PŘEČTĚTE SI: Dodání do patnácti minut a rozvoz na kolech. Startup Freš Delivery se zkouší prosadit na trhu online potravin

Anna Jurečková

Další články autora →

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Související témata: Startupy, Investice
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články