Český startup Adam expandoval do 6 nových zemí. Malování interiérů zajistí již v polovině EU a rychle roste

16. bře 2023 Pavla Skřivánková 1 min

Český startup Adam pokračuje ve svém plánu usnadnit lidem zajištění kvalitních a cenově dostupných malířských služeb. Zakladatelé Jakub Dvořák a Roman Sysel mají za sebou intenzivní období. Zatímco půl roku zpět byl jejich Adam dostupný v šesti zemích, za poslední měsíce firma toto číslo zdvojnásobila a nově působí již na 12 evropských trzích. V meziročním srovnání vyrostl startup čtyřnásobně.

Platforma je nově kromě Česka, Slovenska, Polska, Maďarska, Velké Británie a Irska dostupná také ve Španělsku, Itálii, Řecku, Chorvatsku, Německu a Rakousku. K rychlému růstu pomohla investice 25 milionů korun od tuzemského fondu Presto Ventures a zakladatele a CEO estonské společnosti Bolt Markuse Villiga.

Získané prostředky navíc startup využívá velice efektivně, jelikož každou investovanou korunu v roce 2022 dokázal přetavit ve více než 8 korun nového obratu. Díky předešlým zkušenostem a neustálému zlepšování všech procesů je společnost schopna spustit služby v nové zemi během 10 dní. Pro letošní rok tedy plánuje růst ještě rychleji než vloni.

Pavla Skřivánková

Další články autora →

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články