Český průkopník v oblasti cirkulární ekonomiky Nafigate Corporation na sebe podal insolvenční návrh
Lenka Mynářová na předávání Ceny města Ostravy v roce 2021. Foto: Nafigate Corporation

Český průkopník v oblasti cirkulární ekonomiky Nafigate Corporation na sebe podal insolvenční návrh

27. čvc 2022 Anna Jurečková 1 min

Biotechnologická firma Nafigate Corporation na sebe podala insolvenční návrh. K rozhodnutí vedl nedostatek financí a neschopnost plnit své závazky poté, co jednání s investory, která se uskutečnila v uplynulém roce, v závěrečné fázi zkrachovala. Informovala o tom ČTK s odkazem na tiskovou zprávu společnosti.

V roce 2018 organizace představila přelomovou technologii Hydal, která jako první na světě dokázala průmyslově zpracovat a využít odpadní fritovací olej a přeměnit ho na zcela novou, vysoce hodnotnou surovinu – biopolymer typu PHB.

Ještě minulý rok spolumajitelka Nafigate Corporation Lenka Mynářová hovořila pro SJ News o globálním úspěchu v podobě účasti v akcelerátoru 100+, kde společnost ve spolupráci s Colgate-Palmolive pracovala na kosmetice z pivovarského mláta.

Loni také začala realizace stamilionového inovačního centra Hydal Research and Development, které mělo plnit funkci jediného demonstračního centra zabývajícího se biotechnologickými procesy zpracování bioodpadu v celé Evropské unii. Jeho výstavba byla nyní pozastavena.

Anna Jurečková

Další články autora →

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články