Český logistický startup Bevy.city expanduje do zahraničí. První destinací bude německý Mnichov

29. bře 2023 Pavla Skřivánková 1 min

Po více než roce úspěšného fungování v Praze vstupuje jediná česká doručovací společnost Bevy.city, která využívá k dopravě zásilek pouze elektromobily, na zahraniční trh. V dubnu začne vozit zásilky pro zákazníky v Mnichově.

Český logistický startup pomáhá svým zákazníkům flexibilně navyšovat kapacitu při doručovacích špičkách od poloviny roku 2021. Za necelé dva roky působení na českém trhu rozšířil startup svůj vozový park ze čtyř elektrických vozidel na více než 80 a získal řadu významných zákazníků včetně největších hráčů na trhu, mezi něž patří například Rohlík.cz, Zásilkovna, Liftago, Country Life, NutritionPro, Yes Krabičky nebo Sfood. V Mnichově začíná s deseti elektromobily a jejich počet plánuje do konce letošního roku navýšit také na 80.

Bevy.city už od začátku svého působení nastavuje procesy a systémy ve firmě tak, aby byly aplikovatelné celosvětově, a český start-up se tak mohl stát úspěšnou mezinárodní společností.  „Věříme, že díky našemu analytickému přístupu a bohatým zkušenostem v oboru se nám podaří šířit naši vizi udržitelné logistiky po Praze i do dalších evropských metropolí,“ shrnuje vizi Bevy.city jeho zakladatel Ladislav Janckulík.

Pavla Skřivánková

Další články autora →

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články