Český investiční fond Orbit Capital investoval osm milionů dolarů do mezinárodního startupu s ukrajinskými kořeny Preply
Zaměstnanci Preply v Barceloně. foto: Preply

Český investiční fond Orbit Capital investoval osm milionů dolarů do mezinárodního startupu s ukrajinskými kořeny Preply

28. čvc 2022 Jakub Dvořák 1 min

Společně s Čechy do startupu původem z Kyjeva investovaly další globální fondy Owl Ventures, Diligent Capital, Hoxton Ventures, Educapital či Evli Growth Partners. Do investice se zapojil i Przemyslav Gacek, spoluzakladatel společnosti Grupa Pracuj. Celková suma investice pro Preply se vyšplhala na 50 milionů dolarů. Za poslední rok narostl projekt pětinásobně.

„Jsem nesmírně hrdý na to, čeho jsme v Preply dosáhli. Stali jsme se číslem jedna pro lektory z mnoha zemí a přední světovou značkou v oblasti jazykových kurzů online. Díky financování plánujeme pokračovat v rozšiřování své působnosti v USA a v Evropě – zdvojnásobíme počet kurzů založených na umělé inteligenci a splníme svůj slib, že propojíme největší komunitu živého jazykového vzdělávání na světě,“ říká CEO a spoluzakladatel Preply Kirill Bigai.

Vzdělávání láká i české studenty. Česká republika je pro společnost Preply jedním z největších a nejrychleji rostoucích trhů v Evropě. V minulém roce bylo Česko zařazeno na 24. místo nejlépe připravených zemí na přechod do online vzdělávání podle jejich e-learning indexu. Mezi tři hlavní důvody, proč čeští studenti platformu využívají, patří zlepšení kariérních vyhlídek (29 procent), zlepšení konverzačních dovedností (28 procent) a příprava na stěhování do cizí země (16 procent).

Jakub Dvořák

Redaktor a editor SJ News. Téměř deset let strávil psaním o fotbale v redakci deníku Sport. Má slabost pro španělský fotbal, formuli 1 a severskou krimi.

Další články autora →

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články